---
Суспільство

У квітні стартує щорічна всеукраїнська акція з благоустрою "За чисте довкілля"

У квітні стартує щорічна всеукраїнська акція з благоустрою "За чисте довкілля"
Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України щороку протягом квітня-травня проводиться всеукраїнська акція з благоустрою "За чисте довкілля", під час якої органи місцевого самоврядування повинні забезпечити комплекс заходів з благоустрою та приведення до належного санітарного стану територій населених пунктів області. На цьому наголосила директор департаменту ЖГК облдержадміністрації Ольга Довжук під час апаратної наради.
За інформацією райдержадміністрацій та органів місцевого самоврядування, протягом акції заплановано прибрати 8157 тис.кв.м. прибудинкових територій, 326 парків та 228 скверів. Благоустроїти 1177 дитячих та 1001 спортивних майданчиків, 1799 кладовищ та 1616 пам’ятників, братських могил, меморіальних комплексів та місць почесних поховань, очистити від протиожеледних матеріалів 11,4 тис.км комунальних доріг. На виконання робіт у сфері зеленого господарства у 2018 році заплановано використати – 20,7 млн.грн. бюджетних коштів.

Ольга Довжук звернула увагу на те, що у поточному році Пасха рання і поминальні дні розпочинаються вже з 7 квітня. Тож необхідно у стислі терміни подбати про благоустрій кладовищ.

Окрім цього, влада на місцях має забезпечити прибирання сміття вздовж доріг загального користування в межах населених пунктів, провести інвентаризацію несанкціонованих сміттєзвалищ та розробити плани по ліквідації таких сміттєзвалищ на територіях населених пунктів, передбачивши на ці заходи кошти у місцевих бюджетах. До цих робіт влада має залучити й приватний бізнес та фермерські господарства.

"ВК" у PDF