---
Суспільство

Найближчим часом частина незаконних забудов може потрапити під «будівельну амністію»

Найближчим часом частина незаконних забудов може потрапити під «будівельну амністію»
Про це під час «круглого столу» на тему «Законодавче та нормативно-правове регулювання архітектурної діяльності» повідомила начальник управління державної архітектурно-будівельної інспекції в області Світлана Бем. Вона нагадала присутнім, що 22 березня цього року парламентарії ухвалили законодавчі зміни до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», що встановлюють новий термін «будівельної амністії» в Україні.
Громадяни отримають можливість узаконити об’єкти, що відносяться до незначного класу наслідків. Це індивідуальні житлові, садові та дачні будинки, господарські будівлі і споруди площею до 300 квадратних метрів, що збудовані без відповідних документів дозвільного характеру у період з 5 серпня 1992 року до 9 квітня 2015 року. Також, можна буде легалізувати будівлі та споруди сільськогосподарського призначення, що зведені до 12 березня 2011 року і належать до незначного класу наслідків.

Учасники «круглого столу» обговорили питання підготовки проектно-кошторисної документації на будівництво об'єктів архітектури, а також проведення державної будівельної експертизи. У засіданні взяли участь начальник управління регіонального розвитку, містобудування та архітектури облдержадміністрації Вікторія Кулікова, представники управління державної архітектурно-будівельної інспекції, філії ДП «Укрдержбудекспертиза» в області, інженери – розробники проектно-кошторисної документації та сертифіковані архітектори.

"ВК" у PDF