Олександрівський район
Суспільство

На Кіровоградщині кожного нового потенційного мисливця перевірятимуть по картотеці злісних неплатників аліментів

На Кіровоградщині кожного нового потенційного мисливця перевірятимуть по картотеці злісних неплатників аліментів
У Кіровоградській області кожного громадянина, який захоче отримати посвідчення мисливця, спочатку перевірять на предмет того, чи не міститься інформація про нього в спеціальній картотеці недобросовісних батьків, які ухиляються від сплати аліментів.
Про це стало відомо 27 березня, під час наради керівників обласного управління юстиції й управління лісового та мисливського господарства.

«У напрямі боротьби зі злісними боржниками, які роками не надають фінансової підтримки своїм дітям, потрібно використовувати різні методи примусового впливу, передбачені чинним законодавством. Зокрема йдеться і про тимчасове обмеження їх у праві полювання. Зауважу, що деякі скептично ставились до цієї заборони, вважаючи її несуттєвою. Однак, велика кількість чоловіків, які захоплюються мисливством, не захочуть відмовляти собі в такому задоволенні й будуть вимушені сплатити борги на користь власних дітей», – відзначив керівник обласної юстиції Вадим Гуцул.

Зі свого боку заступник начальника управління лісового та мисливського господарства Олександр Кваша проінформував про те, що близько 22 тисяч мешканців Кіровоградщини мають посвідчення мисливців. Ті особи, які мають заборгованість зі сплати аліментів, на підставі постанови державного виконавця будуть тимчасово обмежуватися в праві полювання до моменту повної ліквідації заборгованості. Окрім цього, за словами посадовця, спеціалісти управління сформували спеціальну картотеку злісних неплатників, по якій перевірятимуть усіх громадян, які у майбутньому захочуть отримати посвідчення мисливців.

Наразі державні виконавці винесли 4 765 постанов про обмеження недобросовісних батьків у праві полювання. Частина з них вже знаходиться на опрацюванні в управлінні лісового та мисливського господарства.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF