---
Суспільство

У Кропивницькому планують встановити пам'ятник співаку Андрію Кузьменку

У Кропивницькому планують встановити пам'ятник співаку Андрію Кузьменку
У міській раді Кропивницького відбулося чергове засідання топонімічної комісії під головуванням секретаря міської ради Андрія Табалова.
Питання виділення земельної ділянки під встановлення пам’ятника Андрію Кузьменку – Кузьмі Скрябіну, буде ув’язане з перспективним проектом реконструкції набережної. Пропозиція віднайти на території обласного центру місце для увіковічення пам’яті співака була висловлена у електронній петиції на адресу міської ради, підтриманої необхідними 450 голосами кропивничан.

- Місце, запропоноване авторами петиції, біля фонтану «Пантери» не буде вдалим вибором, - відзначив Андрій Табалов. – Цьогоріч розпочинається реконструкція приміщення колишнього Кібернетико – технічного коледжу під створення сучасного Центру з надання адміністративних та соціальних послуг. Відповідно, планується і благоустрій навколишньої території, а враховуючи, що переважно відвідувачами Центру є літні люди, встановлювати у цьому місці пам’ятник Кузьмі Скрябіну, шанувальниками якого є молодь не виглядає доречно. А от на набережній Інгулу передбачається створення зон відпочинку, де і може знайтися місце для скульптури.

Крім того, зважаючи на прикрий інцидент у Луцьку, де такий пам’ятник довелося демонтувати через категоричну незгоду батьків співака з художньою концепцією, члени комісії рекомендували ініціаторам петиції узгодити свої дії з рідними Андрія Кузьменка.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF