Знам’янський район
Суспільство

Анастасія Корж: «Кінематограф нам дарує унікальні можливості бачити історію іншою…»

Анастасія Корж: «Кінематограф нам дарує унікальні можливості бачити історію іншою…»
Про успіхи юних істориків закладу освіти №1 ім.Т.Шевченка м.Знам’янка відомо давно. Учениці 9-А класу, можна сказати, командно посіли призові місця на третьому (обласному) етапі Всеукраїнської олімпіади з історії. Таке захоплення саме цією наукою підтримується директоркою школи Наталією Солонько, яка докладає чимало зусиль, щоб її учениці знали і цікавились минулим.
У розмові з однією з переможниць (володаркою третього почесного місця на обласному етапі олімпіади з історії) ми поговорили нещодавно. Знайомтеся, Анастасія Корж:

— Я вперше їздила на обласну олімпіаду з історії, для мене такий успішний результат у вигляді третього місця неочікуваний. Коли виникає вільний час, я годинку чи дві сиджу над книжками з історії. Вивчаю цей предмет поглиблено два роки, мене найбільше цікавлять біографії відомих людей. Наприклад, Марії Стюарт, королеви Франції. Це дуже цікава особистість. І взагалі — королі та королеви, змови при дворах — моя найулюбленіша тема. Зараз кінематограф нам дарує унікальні можливості бачити історію іншою. Так, королева Вікторія чи таємниці відомої Клеопатри можна побачити під зовсім іншим кутом, можливо, не завжди історично ідентичним, але дуже цікавим.

— Звідки ти черпаєш інформацію? З книжок чи, можливо, з інтернету?

— Дещо я знаходжу в книжках, але більшість — в інтернеті, там дуже багато інформації. Моє захоплення — не тільки історія, а ще й правознавство.

— Чи були важкими завдання на обласному етапі олімпіади з історії?

— Завдання на олімпіаді мені здалися не дуже складними, в деяких моментах вони були легшими, ніж на міській олімпіаді. Звісно, були свої «заковирки», і хвилювання, можливо, брало своє. Втім, я впоралась і з завданням, і з хвилюванням.

— Яка роль у підготовці до олімпіади твоєї вчительки історії Наталії Віталіївни?

— Я їй дуже вдячна. Адже разом ми повторили минулорічний матеріал, вона більш ґрунтовно пояснювала та розповідала мені про окремі події, які оглядово вивчаються на уроках.

— Як ти плануєш, чи буде історія для тебе важлива у подальшому виборі професії?

— Я мрію стати юристом, тому історія і правознавство мені знадобляться. Я і надалі вивчатиму цей предмет, мені дуже цікаво.

— Заглиблюючись в історію, як ти оцінюєш події сучасності в Україні? Революція гідності, два майдани?

— Через деякий час події сьогодення пройдуть через багато поглядів та думок. І я думаю, до подальших поколінь ці події ніколи не дійдуть саме такими, як вони сприймаються нами, така специфіка історії. Але я вважаю, що цінність і розуміння новітньої історії найкраще сприйматимуться зі свідчень очевидців, щоденників — там найбільша правда.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF