Онуфріївський район
Суспільство

День народження Камбурліївки

День народження Камбурліївки
У суботу, 17 лютого село Камбурліївка Онуфріївського району святкувало свій день народження.
212 років тому пан Камбурлій перевіз своїх кріпосних з Орловської губернії на чорноземи Онуфріївщини. Їхали взимку возами, в люті морози, більше місяця. Спочатку люди жили в землянках, не було навіть колодязів, воду брали з річки. Від морозів та хвороби багато людей загинуло. Зводити будинки почали тільки весною з підручних матеріалів, було важко, дехто тікав назад в Росію, їх наздоганяли, били і повертали назад. Камбурлій всіляко намагався збільшити населення новоствореної Камбурліївки: наприклад, десять сімей він виграв в карти, ще декілька виміняв на породисту собаку.

Незважаючи на тяжкі умови, село змогло вижити і зберегти свою культуру та мову, але й українською мовою жителі володіють вільно. На відміну від більшості інших населених пунктів району, в Камбурліївці змогли зберегти техніку та приміщення колишнього колгоспу. На його базі створено ТОВ «Родіна», яким керує Микола Зубков. Товариство орендує 400 гектарів у держави та обробляє земельні паї односельчан. Також тут вирощують свиней та корів. 84 жителі села працюють у цьому господарстві та мають постійну роботу і достойну заробітну плату. Має всі умови для тренувань сільська спортивна команда, тож і не дивно, що спортсмени Камбурліївки майже завжди займають призові місця на районних змаганнях. І гарна нагода згадати про все це — на Дні села.

Розпочалося святкування біля сільського Будинку культури, де зібралися майже всі жителі села. Було багато гостей й з інших населених пунктів району. На усіх чекала розважальна програма, танці, пісні і хоровод, оскільки ж Масниця надворі. Тож усі разом провели зиму та закликали весну. Працювала виїзна торгівля, наймолодші могли поласувати солодкою ватою та відвідати атракціони. Усіх бажаючих пригощали шурпою.

На урочисту частину перейшли вже до зали Будинку культури. Першим до слова запросили Камбурліївського сільського голову Сергія Крутька. Сергій Володимирович поздоровив присутніх зі святом і запросив на сцену голову Онуфріївської райдержадміністрації Сергія Самородченка і помічницю народного депутата Олеся Довгого Анну Трубаченко, які теж виступили зі словами вітань. Сергій Миколайович подарував громаді села косарку для трави, а Анна Трубаченко від імені нардепа подарувала глядачам чудовий концерт у виконанні творчого колективу Світловодського міського Палацу культури, кожен номер якого супроводжувався бурхливими оплесками. Закінчилося дійство феєрверком та святковою дискотекою.

Свято показало, що село Камбурліївка вміє і гарно працювати, і гарно святкувати. Так тримати!

День народження Камбурліївки
День народження Камбурліївки
День народження Камбурліївки
День народження Камбурліївки

"ВК" у PDF