Світловодський район
Суспільство

Мітинг-реквієм «Небесній Сотні–шана й молитви»

Мітинг-реквієм «Небесній Сотні–шана й молитви»
20 лютого діти і дорослі зібрались в Захарівському музеї історії на мітинг-реквієм «Небесній Сотні–шана й молитви», щоб в скорботі схилити низько голови перед пам’яттю людей різного віку, яких було вбито у мирний час ХХІ століття.
Ведучі мітингу директор Будинку культури Людмила Козенко, сільський бібліотекар Віта Гарбуз та художній керівник Будинку культури Зоя Левченко провели глядачів кривавим шляхом подій Майдану 2013-2014 років. Учні Захарівської школи читали вірші, присвячені Героям Небесної сотні. Працівниками музею було організовано відео-перегляд документальних фільмів у супроводі патріотичних пісень. Заступник директора школи з виховної роботи Оксана Садовнича зі словами скорботи звернулася до присутніх: Описати, а тим більше відчути глибину трагедії і болю, які впали невимовним тягарем на Україну, нині не під силу нікому.

Українські Ангели загинули за правду, свободу, незалежність своєї держави, і ціною жертовності показали, що наш український дух є незламним, а народ – нескореним. Безумовно, жодного з нас події, що відбувалися впродовж останніх місяців 2013 – 2014 р.р., не залишили байдужими. Тяжкий шлях уже позаду, але емоції й спогади завжди житимуть у наших серцях. Ці декілька місяців назавжди переписали сторінки історії України.

Усі присутні промовили спільну молитву за душі невинно убитих. Під сумний гімн Майдану «Пливе кача» вшанували хвилиною мовчання пам'ять тих, хто своїм життям викупив свободу для мільйонів українців.
Мітинг-реквієм «Небесній Сотні–шана й молитви»
Мітинг-реквієм «Небесній Сотні–шана й молитви»

"ВК" у PDF