Олександрівський район
Суспільство

Візит міністра освіти і науки України Лілії Гриневич в Олександрівку

Візит міністра освіти і науки України Лілії Гриневич в Олександрівку
19 лютого 2018 року міністр освіти і науки України Лілія Михайлівна Гриневич розпочала знайомство з освітою Кіровоградської області з візиту в КЗ «Олександрівське НВО №1».
Лілія Михайлівна у супроводі народного депутата України Горбунова Олександра Володимировича, першого заступника голови Кіровоградської ОДА Коваленка Сергія Петровича, начальника управління освіти і науки, молоді і спорту Кіровоградської ОДА Таборанського Володимира Петровича, голови Олександрівської РДА Бороти Ольги Дмитрівни, голови Олександрівської районної ради Гончаренка Григорія Кіндратовича, начальника відділу освіти Олександрівської РДА Тимка Сергія Миколайовича ознайомилася з роботою опорної школи КЗ «Олександрівське НВО №1».

В ході спілкування з керівниками філій, педагогічним та учнівським колективами міністр ознайомилася з результатами роботи комунального закладу за останній рік.

У розмові з учителем інформатики Дахно Людмилою Олександрівною та восьмикласниками обговорили проблеми викладання та забезпечення предмету інтерактивним обладнанням. Високопосадовцем було вивчено рівень навчально-матеріальної бази та можливості, які надає вчителю обладнання кабінету інформатики для забезпечення виконання вимог навчальних програм.

У ході спілкування учитель історії Опалатенко Олександр Петрович, який до реорганізації викладав у Триліській філії, вказав на переваги роботи та комфортні умови роботи в опорній школі.

В інтерактивному тирі міністр познайомилася із ходом практичної частини предмету Захист Вітчизни, де поцікавилася методикою користування стрілецькою зброєю та поспілкувалася з учителем Березою Миколою Васильовичем.

В ході огляду опорного закладу Лілія Михайлівна зацікавилася створенням кабінету хімії та фінансуванням для його відкриття. Учитель хімії Майданник Оксана Петрівна та учні профільного 10 класу під час етапу закріплення знань використали різні форми роботи з хімічним та інтерактивним обладананням. Діти вільно володіли навичками хімічного експерименту.

А учні 1-А класу на уроці фізкультури разом з учителем Голинським Геннадієм Анатолійовичем розповіли Лілії Михайлівні, що вони навчилися на уроках фізкультури.

Учні школи, вихованці РЦДЮТ, разом з керівником закладу Скрипник Жанною Володимирівною вручили міністру ляльку-мотанку, яка є відображенням місцевого колориту.

Гриневич Лілія Михайлівна вручила директору КЗ «Олександрівське НВО №1» Литвин Людмилі Іванівні подяку Міністерства освіти і науки України.

На завершення зустрічі Лілія Михайлівна охоче сфотографувалася з керівництвом району та педагогічним колективом опорної школи.
Візит міністра освіти і науки України Лілії Гриневич в Олександрівку
Візит міністра освіти і науки України Лілії Гриневич в Олександрівку
Візит міністра освіти і науки України Лілії Гриневич в Олександрівку

"ВК" у PDF