Знам’янський район
Суспільство

Масляна у Богданівці

Масляна у Богданівці
З давніх-давен не було села чи міста на Україні, в якому б не зустрічали прихід Весни – Масляну. Це свято завжди проходить весело: з музикою, іграми та піснями. А ще, обов’язково з млинцями та надією на швидке пробудження природи від зимового сну, на оновлення та продовження життя.
17 лютого в селі Богданівка, біля Знам’янського районного будинку культури, відбулося традиційне народне свято «Щира Масляна», в якому прийняли участь аматорські колективи Знам’янського районного будинку культури, мешканці та гості села.

Працівники будинку культури підготували святкове театралізоване дійство проводів Зими та зустрічі Весни, за участі Народного молодіжного театру ляльок "Горицвіт" (кер. В. Андрєєва),молодіжного драматичного театру "Каліпсо" (кер.О.Краснюк), концертну програму за участі Народного аматорського фольклорного колективу «Червона калина» (кер. Є. Коваленко), хореографічного колективу "Богданочка" (кер. Л. Чорненко), солістів - вокалістів Дар’ї Гайдар, Анастасії Іванюк Знам’янського РБК, конкурсно-розважальну програму для дорослих та дітей та караоке.

А спалювання опудала Зими на Масляну - мабуть, найвідоміший і розповсюджений обряд, без якого не обходиться не одне святкування. От і жителі села взяли участь у такому обрядовому дійстві, яке було кульмінацією свята. Після цього, за традицією, почалося народне гуляння з куштуванням млинців.

Тож, проводячи такі свята хочеться вірити, що оберіг пам’яті торкнувся наших сердець, що у нас з’явиться бажання шанувати традиції і звичаї українського народу.

Любіть народне; чи то пісню, чи вишивку, чи звичай народу, який дав нам життя. Вітайте з весною один одного, бажайте добра і щастя, сонця і хліба, пісні і миру всім, хто живе на нашій прекрасній планеті Земля.
Масляна у Богданівці
Масляна у Богданівці
Масляна у Богданівці

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF