Олександрівський район
Суспільство

Афганістан – то біль і смуток, чиєсь обірване життя

Афганістан – то біль і смуток, чиєсь обірване життя
Афганістан… У нашій свідомості це слово стало синонімом справжнього людського лиха, справжнього пекла. Афганська війна безжально перекреслила тисячі молодих життів, понівечила долі.
Десять років йшла неоголошена війна. У тому поході обірвалися тисячі життів молодих радянських воїнів.
Вірність бойовій дружбі, готовність пожертвувати собою заради товариша, безстрашність у бою, винахідливість у скрутній обстановці – це риси воїнської майстерності і доблесті були постійними супутниками цих по суті хлопчаків, одягнутих у військову форму.

Єлизаветградківська селищна бібліотека підготувала до цієї дати книжкову виставку-спогад «Афганістан – то біль і смуток, чиєсь обірване життя…»До уваги відвідувачів бібліотеки представлені книги про війну в Афганістані, фотографії учасників бойових дій – наших земляків, статті із місцевих газет.
Війни! Скільки їх було в історії людства. І завжди – це страждання, сльози, втрата самого дорогоцінного в житті, біль… Таким болем для багатьох громадян колишнього Радянського Союзу став Афганістан. Залишається він біллю і сьогодні…

В Бірківській філії начально-виховного об’єднання №2 для учнів 9– 11 класів сільскою бібліотекою організовано зустріч з воїном-інтернаціоналістом Олександром Марченком. Бібліотекар розповіла про історію афганської війни написану кров’ю солдат, сльозами дружин і матерів та провела огляд літератури «Афганістан – моя пекуча рана». Своїми спогадами про пережите серед гарячих пісків Афганістану поділився наш земляк Марченко Олександр. Він ще раз наголосив про ціну справжньої чоловічої дружби, ціну взаємовиручки і взаємопідтримки, а також побажав усім міцного здоров’я та благополуччя. Захід супроводжували вірші про афганську війну, під моторошні звуки метроному хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих воїнів-інтернаціоналістів. Пам’ять про ці події завжди залишиться в пам’яті українського народу та буде прикладом для молодого покоління.
Афганістан – то біль і смуток, чиєсь обірване життя

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF