Знам’янський район
Суспільство

Михайло Шевченко: від кубика Рубика до перемог в олімпіадах

Михайло Шевченко:  від кубика Рубика  до перемог в олімпіадах
Творчість і талант учня 8-го класу ЗШ №1 імені Тараса Шевченка м.Знам’янка Михайла Шевченка спокійні і виважені, як і сам Михайло. Він неговіркий, але у його розмові відчувається впевненість у тому, про що він говорить, і у що він вірить і мріє…
Цього року, здобувши друге місце на обласній олімпіаді з хімії, Михайло Шевченко розповідає, що захоплення цією наукою у нього давно, і передувала цьому цікава історія. Колись, ще у п’ятому класі, він запитав у мами Оксани, вчительки хімії, як самостійно виростити кристали? Маючи вдома міні-лабораторію «Юний хімік», втілити задум у життя було питанням часу.

Михайло ділиться спогадами: «Я побачив в інтернеті гарні кристали, захотів мати такі самі вдома, і моя мама мені допомогла в цьому. Ми взяли мідний купорос і провели певні хімічні реакції. Через тиждень я мав вже власний кристал, який вийшов дуже гарним, і я досі його зберігаю».

Захоплення Михайла Шевченка сягають далеко за межі хімії. Він мріє про професійне програмування, тому вчиться в обласній дистанційній школі програмування «Ш++». А ще багато років поспіль його захоплення — колекція кубиків Рубика (понад 10). Окремі з них він складає за кілька секунд. Минулого року, отримавши премію за перше місце в обласній олімпіаді з хімії, Михайло не вагаючись придбав собі черговий кубик Рубика для професійного складання, у якому налаштовуються швидкості крутіння.

«Для мене хімія — це логіка і швидше математика, ніж щось інше, — ділиться Михайло, — я хочу стати програмістом, тому це важливо. Коли є вільний час, я, як і багато моїх однолітків, граю на комп’ютері в танчики, — так я відпочиваю. Змалечку складаю головоломки. Я дорослішаю, і разом з цим змінюються мої інтереси».

"ВК" у PDF