Олександрівський район
Суспільство

У Вищіх Верещаках обговорювали процеси децентралізації

У Вищіх Верещаках обговорювали процеси децентралізації
7 лютого перший заступник голови райдержадміністрації Анатолій Каражбей разом з начальником відділу освіти райдержадміністрації Сергієм Тимком побували у Вищіх Верещаках та поспілкувалися з громадою на тему децентралізації.
У приміщенні сільської ради разом з сільським головою Павлом Павловським, депутатським корпусом та активом села посадовці обговорили процеси об’єднання територіальних громад.

Анатолій Каражбей висловив своє бачення реформи добровільного об’єднання громад, подальшого розвитку всіх населених пунктів району, зокрема у форматі один район – одна громада. Свої думки висловили місцеві депутати та сільський голова, а також отримали відповіді на деякі питання функціонування ОТГ. Зокрема, Анатолій Каражбей звернув увагу депутатів на проведенні детальної роз’яснювальної роботи серед населення, адже тільки від жителів села, від їхнього рішення буде залежати, яким шляхом йти громаді. Також перший заступник голови райдержадміністрації наголосив, що до розгляду всіх пропозицій щодо створення об’єднаної територіальної громади слід підходити виважено, аналізуючи всі фактори, зокрема демографічний, фінансовий, кадровий.

Побували посадовці і у Вищеверещаківській філії КЗ “Красносільське НВО”. Разом з директором закладу Людмилою Попругою, педагогічним колективом та технічним персоналом школи вони обговорили позитивні результати освітянської реформи та кроки щодо подальшого покращення матеріально-технічної бази шкіл, зокрема навчального обладнання. Анатолій Каражбей повідомив, що у минулому році проведена велика робота щодо покращення матеріально-технічної бази опорних шкіл. У цьому ж році фінансові ресурси будуть спрямовані на придбання навчального обладнання для філій НВО. Так, для Вищеверещаківської школи будуть придбані нові комп’ютери у формати “4+1” та спортивне обладнання.

Активно обговорювали педагоги і процеси децентралізації. Зокрема, освітян цікавила подальша доля навчально-виховних об’єднань у разі створення на базі району декількох ОТГ.

"ВК" у PDF