---
Суспільство

Минулого року на придбання житла для військових та їх сімей було виділено понад 5 млн. грн.

Минулого року на придбання житла для військових та їх сімей було виділено понад 5 млн. грн.
Таку інформацію озвучив директор департаменту соціального захисту населення ОДА Олександр Догаров під час апаратної наради. За його словами, у 2017 році відповідна грошова компенсація за рахунок коштів субвенції з держбюджету була призначена 3 особам з інвалідністю внаслідок війни ІІ групи (м.Кропивницький, м.Олександрія, Онуфріївський район) та 5 членам сімей загиблих військовослужбовців (Петрівський, Компаніївський райони, м. Кропивницький та м. Знам'янка) на загальну суму понад 5 млн. грн.
Станом на 1 січня 2018 року всю суму зараховано на спеціальні рахунки вищезазначених осіб в Ощадбанку, четверо з яких вже придбали житлові приміщення (м. Олександрія, м. Кропивницький, Онуфріївський та Петрівський райони). Олександр Догаров нагадав, що згідно з Порядком виплати відповідної компенсації, протягом року з дня зарахування коштів члени сімей загиблих військовослужбовців та інваліди І-ІІ групи самостійно використовують призначену їм грошову компенсацію на придбання житла в будь-кому населеному пункті України. Тому з метою недопущення повернення коштів до державного бюджету він звернувся до органів місцевої влади тримати дане питання на контролі.

Щодо планів на нинішній рік, директор департаменту повідомив, що відповідні документи для поліпшення житлових умов надійшли від 1 особи з інвалідністю внаслідок війни ІІ групи з Маловисківського району та 1 родини загиблого військовослужбовця зі Знам'янки. Станом на 1 лютого 2018 року потреба у виплаті грошової компенсації цим особам складає 1,1 млн.грн.

"ВК" у PDF