Олександрівський район
Суспільство

Розгляд питань на нараді у райдержадміністрації Олександрівки 5 лютого

Розгляд питань на нараді у райдержадміністрації Олександрівки 5 лютого
5 лютого голова районної державної адміністрації Ольга Борота провела оперативну нараду з керівниками структурних підрозділів районної державної адміністрації, територіальних органів міністерств та відомств. У нараді взяв участь голова районної ради Григорій Гончаренко.
На нараді розглянуто питання про стан виконання у 2017 році районної комплексної програми соціальної підтримки учасників АТО і членів їх сімей, сімей загиблих учасників АТО та вшанування пам’яті загиблих на 2014-2017 роки.

Як повідомила заступник начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Світлана Єгорова, в управлінні соціального захисту населення райдержадміністрації станом на 1 січня 2018 року на року в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги перебуває 251 осіб учасників бойовищ дій, 6 інвалідів війни з числа учасників антитерористичної операції та 3 сім’ї загиблих (померлих) учасників АТО. Всі вони користуються пільгами, передбаченими ст. 12 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”.

З метою фінансової, соціальної, психологічної підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей, сприяння вирішенню їх соціально-побутових проблем, вшанування пам’яті загиблих героїв рішенням сесії районної ради від 24 жовтня 2014 року №361 в районі затверджена “Комплексна програма соціальної підтримки сімей загиблих учасників антитерористичної операції, військовослужбовців і поранених учасників АТО та вшанування пам’яті загиблих на 2014 -2020 роки”.

На виконання районної комплексної програми у 2017 році використано 183,0 тис. грн. За рахунок коштів районного бюджету надано адресну матеріальну допомогу на покращення матеріально-побутових умов проживання 13 учасникам антитерористичної операції на загальну суму 100,50 тис. грн., матері загиблого учасника АТО – 30,00 тис. грн.. Проведено виплату матеріальної допомоги 5 учасникам антитерористичної операції, які отримали поранення в зоні проведення антитерористичної операції на загальну суму 20,00 тис. грн. Матеріальну допомогу на лікування та реабілітацію отримали 10 учасників антитерористичної операції на загальну суму 24,00 тис. грн.. Крім того проведено виплату матеріальної допомоги 4 мобілізованим учасникам АТО та 13 учасникам АТО, які залучалися на навчальні збори на загальну суму 8,50 тис. грн. Санаторно-курортним лікуванням за рахунок коштів державного бюджету забезпечено 11 учасників бойових дій та за рахунок коштів обласного бюджету 1 учасник бойових дій.

Забезпечено сімейним відпочинком 3 сім’ї учасників антитерористичної операції.

3 учасника антитерористичної операції отримали послуги з професійного навчання за спеціальністю “Водій автотранспортних засобів категорії “В”.

Про надання земельних ділянок учасникам АТО на території Олександрівського району доповів начальник відділу Держгеокадастру в Олександрівському районі Андрій Карпенко. За його словами, учасниками антитерористичної операції до органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування Олександрівського району подано 720 заяв щодо реалізації ними права власності на землю на загальну площу 1331,51 га. З них: 720 учасників АТО отримали дозволи на розроблення відповідної документації із землеустрою щодо відведення у власність земельних ділянок на загальну площу 1331,51 га, в тому числі: прийнято 479 рішень (наказів) про надання 489 земельних ділянок у власність.

Кабінет Міністрів на засіданні 17 січня переглянув та конкретизував стратегію держави в частині виділення земельних ділянок учасникам АТО, забезпечивши максимально широкий доступ до отримання цієї пільги.

Постановою від 17.01.2018 № 18 “Про внесення змін до Стратегії удосконалення механізму управління в сфері використання та охорони земель сільськогосподарського призначення державної власності та розпорядження ними” закріплюється першочерговість забезпечення земельними ділянками учасників антитерористичної операції незалежно від площі земельних ділянок, право оренди на які було продано. Раніше був встановлений паритет: безоплатно може бути передано не більше 25% від площі ділянок, реалізованих на відкритих торгах за попередній звітний період.

Про свій напрямок роботи щодо виконання комплексної програми доповіли головний лікар ЦПМСД Олександрівського району Олександр Зубаха та заступник головного лікаря ЦРЛ Олександрівського району Микола Куценко.

Також на нараді начальник управління персоналом райдержадміністрації Анжела Скляренко доповіла про зміни до деяких законів України щодо окремих питань проходження державної служби.

Окрім того, на нараді розглянуто питання стану криміногенної ситуації та надзвичайних подій.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF