Новгородківський район
Суспільство

Історичну годину «Крути: тут кувалась наша воля»

Історичну годину «Крути: тут кувалась наша воля»
У пам’яті кількох народів збереглась історія про героїв, що загинули, захищаючи свою землю. У давніх греків це були спартанці, у грузинів - арагвійці, а в українців - козаки-запорожці та юнаки, що полягли у бою під Крутами.
29 січня 2018 року минуло сто років від дня битви, коли юні студенти захищали підступи до Києва, дати, яка ознаменувала відлік нового духовного змету нації, борців за свободу та незалежність. На базі музею історії Новгородківського району директором музею Оксаною Кудіною та художнім керівником районного будинку культури Людмилою Кучерявою 29 січня проведено історичну годину «Крути: тут кувалась наша воля» та годину пам’яті « Там цвіт прекрасний України довічним сном калинно спить» для учнів Новгородківського навчально- виховного комплексу №1.

На заходах учні переглянули медіа презентацію «Бій під Крутами» та документальний фільм «Крути – молода кров», виставку стоп-кадр «Крути: і сум, і біль і вічна слава» оформлену працівниками районної бібліотеки для дітей та музею історії, ознайомились з фотодокументальною виставкою центральної районної бібліотеки «Війна очима воїнів земляків» та експозицією музею «На варті України».

Присутні мали змогу поспілкуватися з представниками громадської організації Новгородківського об’єднання ветеранів АТО Юрієм Семеновим, Юрієм Шаповаловим та Михайлом Брезинським. Учасники заходів вшанували пам'ять юних оборонців та односельчан, які загинули під час проведення АТО на сході України, хвилиною мовчання.

Головна мета організаторів заходу – донести учням значення почуття обов’язку, відповідальності, чесності і благородства, вірності в дружбі, закладення основи становлення особистості, виховання риси громадянина держави. Вдячні за підтримку у проведенні заходів дирекції Новгородківського НВК, громадській організації Новгородківського об’єднання ветеранів АТО, Андрію Квіткі.
Історичну годину «Крути: тут кувалась наша воля»

"ВК" у PDF