Знам’янський район
Суспільство

У смт Знам’янка Друга відбулося театральне тематичне свято «Бо прийдуть до тебе три празники в гості»

У смт Знам’янка Друга відбулося театральне тематичне свято «Бо прийдуть до тебе три празники в гості»
У ніч з 13 на 14 січня українці відзначають Старий Новий рік – унікальне свято, що виникло після зміни літочислення. Незважаючи на те, що Старий Новий рік не є офіційним святом, багато хто з нас любить і шанує цей день.
В Україні Старий Новий рік святкують, накриваючи багатий стіл, на якому обов'язково має стояти кутя.

Щедрий вечір 13 січня дуже схожий на Святвечір перед Різдвом, проте страви тут вже не пісні: на столі стоять ковбаси, м'ясо, сало, пироги, вареники, млинці та багато іншого.

А також за традицією у це свято колядують та щедрують, переодягаються в різні образи і обов’язково дзвонар, який несе зірку.

Напередодні свята 12 січня 2018 року працівники Будинку культури смт Знам’янка Друга підготували театральне тематичне свято «Бо прийдуть до тебе три празники в гості» Веселе театральне дійство порадувало усе селище, адже всі учасники та герої колядувала, співали танцювали і усіх вітали.

В першу чергу весь колектив завітав та привітав селищну раду та усіх робітників її. Привітав магазини та кафе, людей, які проходили повз або проїжджали на машині.

Фінальної крапкою був виступ на ринковій площі. Було приємно, як люди які йшли по своїм справам зупинялися та дивилися наше дійство, продавці виходили із магазинів та посміхаючись плескали в долоні. Вокальний колектив «Горлиця» кер. Коломійченко І.В. співали колядки, щедрівки, українські пісні та розвеселяли народ.

Старша театральна група кер. Іванова А.С. радували яскравими образами та веселою програмою.

Участь приймали весь колектив Будинку культури смт Знам’янка Друга, учасники хореографічного колективу «Сузір’я» кер. Андрєєва О.Л. ЦДЮТ школярі та жителі селища.

"ВК" у PDF