Знам’янський район
Суспільство

Царство книг і людських душ

Царство книг і людських душ
Де-ні-де пробивається слабенький промінець сонця. Намагається дістатися землі і миттєво ховається за сірі хмари. Сіється холодний дощ, перетворюючись у великі сльози краплепаду, б’ється по шибках, заглядаючи у вікна, вдаряючись об них, падає донизу…
Тепле, світле, привітне приміщення Знам’янської міської бібліотеки-філії №2, що знаходиться в смт Знам’янка Друга - царство книг, які дихають своїми почуттями – історією, спогадами, природою, коханням, дитинством, родинними цінностями, казкою, сьогоденням, мріями, надіями… Кожна з них жива, має душу і серце, проситься до рук читача…

Існує думка, що бібліотеки відмирають, а професія бібліотекаря тиха і безтурботна. Коли переступаєш поріг цієї, на перший погляд, невеликої бібліотеки, то поринаєш у сучасне королівство книг, газет, журналів та комп’ютерних технологій.

Завдяки професійному вмінню бібліотекарів Перепелятникової О.В. та Гребенюк А.В. бібліотека є сучасною та активно діючою. Книжковий фонд поповнюється творами сучасних українських та зарубіжних письменників і поетів, проводиться передплата газет і журналів. Крім обміну книг, порад читачам Олена Перепелятникова та Анастасія Гребенюк проводять різні масові заходи до державних свят, літературних дат, презентації творчості місцевих поетів, майстер – класи по виготовленню виробів з бісеру, тканин, паперу з учнями молодшого, середнього та старшого віку. У своїй діяльності бібліотека співпрацює з Будинком культури смт Знам’янка Друга, міським краєзнавчим музеєм, громадськими організаціями м. Знам’янка та селища.

Читачами бібліотеки є діти, молодь, дорослі мешканці смт Знам’янка Друга. Бібліотекарі намагаються задовольнити запити всіх своїх читачів - порекомендують цікаву книжку, допоможуть знайти потрібну інформацію, учням та студентам допоможуть в оформлені міні – проектів, рефератів, курсових робіт.

З цього року у бібліотеці проводиться навчання людей похилого віку з основ комп’ютерної грамотності. В найближчий час планується проведення зустрічі з працівниками пенсійного фонду на тему «Пенсійна реформа».

Завітайте до Знам’янської міської бібліотеки – філії №2! Олена та Анастасія зустрінуть вас з посмішкою, порадою, професійною допомогою. Роль бібліотеки набирає нового значення. В цьому королівстві книг, індивідуальному підході до кожного відвідувача ви отримаєте користь та справжнє задоволення. Зимові довгі дні, похмура погода перетворяться в швидкоплинні теплі хвилини.

"ВК" у PDF