---
Суспільство

Україна має сформувати резерв вакцини проти ящуру – Борис Кобаль

Україна має сформувати резерв вакцини проти ящуру – Борис Кобаль
Враховуючи складну епізоотичну ситуацію з ящуром в країнах Сходу, Російській Федерації, Туреччині, сьогодні питання створення резерву вакцин гостро потребує вирішення. На цьому у ході засідання Науково-методичної ради Держпродспоживслужби наголосив Директор Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби Борис Кобаль.
У ході заходу були розглянуті питання стану розробки та впровадження сучасних засобів діагностики та специфічної профілактики економічно значимих та особливо небезпечних інфекційних хвороб тварин, порядок розробки, подання, розгляду та затвердження документів науково-методичного характеру (рекомендацій, настанов, вказівок), призначення експертів для розгляду проектів Інструкцій щодо заходів з профілактики та боротьби з хламідіозами сільськогосподарських тварин, з бруцельозом тварин, інфекційного ендиміту баранів.

Директор Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби Борис Кобаль акцентував увагу присутніх на необхідності та принципах формування резерву вакцини проти ящуру та стратегії протиепізоотичних заходів на випадок спалаху даного захворювання.

У ході обговорення зазначеної проблеми членами науково-методичної ради внесені пропозиції щодо формування резерву деззасобів, створення мобільної робочої групи у складі науковців, представників територіальних органів Держпродспоживслужби та діагностичних установ для вчасного реагування та проведення заходів із ліквідації захворювання.

Внесено пропозиції розглянути дані питання на засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Уряді.

"ВК" у PDF