Новгородківський район
Суспільство

Відбувся районний семінар клубних працівників

Відбувся районний семінар клубних працівників
Згідно плану роботи сектору культури, туризму та культурної спадщини Новгородківської районної державної адміністрації та методичного кабінету районного будинку культури, 1 грудня 2017 року провідним методистом районного будинку культури Наталією Бойко проведено районний семінар для директорів закладів культури клубного типу «Актуальні проблеми розвитку культурно-дозвіллєвої діяльності сільських клубних закладів, пошук та впровадження нових ефективних форм роботи».
Відкрили семінар завідувач сектору культури, туризму та культурної спадщини Новгородківської районної державної адміністрації Лілія Бойко та директор Новгородківського районного будинку культури Олександр Шевченко.

Провідний методист районного будинку культури ознайомила присутніх з оновленими формами державної статистичної звітності, розкривши питання «Підготовка та основні вимоги щодо надання звітної документації про діяльність клубних закладів району за підсумками роботи у 2017 році».

Наступним питанням семінару було «Любительські об’єднання та клуби за інтересами, як засіб задоволення соціокультурних потреб населення». Любительські об’єднання є ефективною формою змістовного дозвілля населення. Там де працюють такі осередки, завжди відбувається пожвавлення всієї культурно-просвітницької роботи: виникають сприятливі умови для духовного і естетичного виховання, розкриття творчих здібностей та обдарувань молоді. Необхідною умовою успішної діяльності любительських об’єднань є добровільність та ініціатива їх учасників, об’єднаних спільними інтересами. В 2017 році в Новгородківському районі працювало 13 клубів за інтересами, в яких було об’єднано 200 учасників.

Для обміну досвідом з колегами, завідуючою Великочечеліївським сільським клубом Любов Вєтровою було презентовано діяльність любительського об’єднання «Енеїда».

Перейшовши до практичної частини семінару проведено ділову гру «Механізм реалізації культурно-дозвіллєвих послуг: клубний захід від задуму до втілення».

Метою гри було познайомити фахівців клубних закладів: з методами пошуку назви культурно-дозвіллєвого заходу; з основними правилами оформлення афіші культурно-дозвіллєвого заходу; активізувати діяльність фахівців клубних закладів у пошуку і впровадженні нових оригінальних форм культурно-дозвіллєвих заходів щодо основних напрямів соціокультурної діяльності.

Гравці, поділені на 3 команди відповідали на запитання вікторини та працювали над розробкою заходу обраного напряму соціокультурної діяльності, а саме: робота з неповнолітніми правопорушниками; пропаганда фольклорних традицій; робота з сім’єю.

Групи працювали над обранням назви заходу, цікавої форми його проведення, оформляли оригінальну афішу.
Завершальним етапом гри стала презентація командами цілісного образу культурно-дозвіллєвого заходу.
За допомогою цієї ділової гри директори закладів культури клубного типу вдосконалили навички з розробки оригінальної форми, назви, афіші культурно-дозвіллєвих заходів.

Після ділової гри на присутніх чекав перегляд відео-презентації електронного каталогу майстрів районного осередку творчого об’єднання «Дивосвіт», де в алфавітному порядку презентувалися найкращі роботи майстрів району.

Для підведення підсумків семінару учасникам було запропоновано поділитися своїми враженнями на стенді «Що найбільше запам’яталося?»

Семінар пройшов творчо та динамічно. Під час заняття присутні ділилися своїм досвідом роботи, обмінювалися враженнями, адже метою даного семінару було збагачення професійних та творчих навиків працівників клубних закладів району.
Відбувся районний семінар клубних працівників
Відбувся районний семінар клубних працівників
Відбувся районний семінар клубних працівників

"ВК" у PDF