Новгородківський район
Суспільство

У них все навпаки: ми відпочиваємо — вони працюють

У них все навпаки: ми відпочиваємо — вони працюють
Працівники культури — люди особливі. І не лише тому, що артистичні і вразливі, як усі творчі особистості. Бо «коли уся країна щось святкує, вони, щоб радувати нас, працюють; коли вночі усі лягають спати, культпрацівник почне вірші писати…». Ми бачимо саме свято — яскраве, запальне, на якому можна відпочити душею і зарядитися позитивом. Але не бачимо того, що передує святу, що відбувається за лаштунками.
9 листопада в Україні відзначають Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва. Саме цього дня у Новгородківському районному Будинку культури відбулися святкові урочистості. Привітати працівників, ветеранів, аматорів культури та майстрів народного мистецтва прийшли голова районної державної адміністрації Андрій Кочерга та голова районної ради Олександр Горбенко.

Кращих працівників галузі культури та народного мистецтва району було відзначено грамотами районної державної адміністрації та районної ради, а саме: викладача образотворчого класу дитячої школи мистецтв Тетяну Добровольську; завідуючу Інгуло-Кам’янською сільською бібліотекою-філією Вікторію Дудник; директора Білозернівського сільського Будинку культури Ніну Єременко; директора музею історії району Оксану Кудіну; директора Рибчинського сільського Будинку культури Світлану Малявкіну.

Слова щирих вітань та побажання всіх земних благ від народного депутата України Олеся Довгого передала присутнім помічник-консультант нардепа Ніна Грязнова.

Вона нагадала, скільки проектів було реалізовано за сприяння Олеся Довгого. Також нагадала, що за сприяння нардепа і співпраці з місцевою владою, на соціально-економічний розвиток району була виділена субвенція з державного бюджету, в якій передбачено кошти і на культуру. Ніна Грязнова передала директору районного Будинку культури Олександру Шевченку сертифікат на придбання освітлювальної техніки для сцени.

Приєднались до привітань завідувачка сектору культури, туризму і культурної спадщини райдержадміністрації Лілія Бойко і голова профспілки працівників культури Анатолій Хмурець. Вони привітали своїх колег із професійним святом, зазначивши, що люди цієї професії несуть радість та любов до танцю, співу, слова, до життя, наповнюють будні високими і світлими почуттями.

За сумлінну працю, професійну майстерність та з нагоди свята подяку департаменту культури, туризму та культурної спадщини облдержадміністрації оголошено директору централізованої бібліотечної системи Валентині Григір; дипломами департаменту нагороджено майстрів декоративно-ужиткової творчості Ларису Зоріну, Тетяну Добровольську, Аліну Терещенко, Сергія Ковальчука та господиню зеленої садиби Олександру Оводенко. Грамоти сектору культури, туризму та культурної спадщини райдержадміністрації отримали вокальні ансамблі «Мрійниці» (керівник Ілона Зубенко) та «Берегиня добра» (керівник Олександр Фоменко); директор районного Будинку культури Олександр Шевченко, бібліотекар І категорії районної бібліотеки для дітей Галина Білоножко, викладач дитячої школи мистецтв Аліна Вєтрова, методист музичного жанру районного Будинку культури Євгеній Слободенюк, аматор районного Будинку культури Сергій Пугачов та завідуючий господарством РБК Григорій Кляцький.

Щирі слова вітань та власний вірш культармійцям району подарував голова районної організації ветеранів Іван Орел. За тісну співпрацю, розуміння і з нагоди свята він вручив подяки від ветеранської організації завідувачці сектору культури, туризму і культурної спадщини райдержадміністрації Лілії Бойко та директору РБК Олександру Шевченку.

Завершилося свято музичними вітаннями від студентів мистецького факультету Центральноукраїнського державного педагогічного університету ім. Володимира Винниченка — Руслана Соколова, Євгенія і Олексія Пензеїв та Олександра Воєводи. Пісні у їхньому виконанні додали святкового настрою присутнім у залі.

Привітання з нагоди свята від керівництва районів та міст отримали і працівники галузі культури Онуфріївського, Олександрівського, Знам’янського району і міста Знам’янка, Світловодського району і міста Світловодськ. Вітали їх і від народного депутата України народного депутата. У Олександрівці помічник-консультант нардепа Катерина Бондаренко вручила подяки та цінні подарунки від Олеся Довгого керівникові народного аматорського хору «Ветеран» міського Будинку культури Лілії Вихрист, бібліотекарці Поселянівської сільської бібліотеки Ользі Іващенко та зберігачці фондів Олександрівського районного краєзнавчого музею Людмилі Зубенко.

Вітаючи працівників культури та майстрів народного мистецтва Кіровоградщини зі святом, хочеться побажати, щоб їх не залишали надія й оптимізм, щоб культура завжди знаходилося у полі зору держави. А запал, талант, професіоналізм у них є. Тому всім — здоров’я, достатку і злагоди у сім’ях.
У них все навпаки: ми відпочиваємо — вони працюють
У них все навпаки: ми відпочиваємо — вони працюють
У них все навпаки: ми відпочиваємо — вони працюють

"ВК" у PDF