Знам’янський район
Суспільство

Чорноліський лісгосп запускає виробництво технологічної тріски

Чорноліський лісгосп запускає виробництво технологічної тріски
У Чорноліському лісгоспі, що в Знам’янському районі, проаналізували ситуацію зі значним зниженням обсягів лісозаготівель, пов’язаним із скороченням рубок, і прийняли рішення переходити на новітні світові технології та безвідходне виробництво. Першим кроком на цьому шляху стали придбання рубальної машини і запуск виробництва технологічної тріски.
Технологічна тріска з дров’яних відходів та порубочних залишків - це цінний альтернативний вид палива. Її виготовлення та реалізація є одним з перспективних напрямків виробничої діяльності лісгоспу.

Використовувати рубальну машину можна в будь-якому лісовому масиві, оскільки вона мобільна, навісна і працює на базі колісного трактора. Нині обладнання працює в тестовому режимі, проводяться хронометражні роботи. Підприємство вже уклало перші угоди на постачання тріски технологічної, якою опалюватимуть установи та організації Знам’янського району.

Запуск виробництва тріски технологічної передбачає також забезпечення відповідності системи ведення лісового господарства встановленим міжнародним вимогам щодо управління лісами та лісокористування на засадах сталого розвитку. У 2017 році Чорноліське лісове господарство успішно пройшло міжнародну сертифікацію й отримало відповідний сертифікат.

Олена Кирпа (інженер лісових культур)

zpu.kr.ua

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF