Олександрівський район
Суспільство

9 листопада – День української писемності та мови

9 листопада – День української писемності та мови
В районній бібліотеці для дітей селища Олександрівка в рамках Тижня української писемності та мови, що відзначається 9 листопада, було проведено ряд публічних заходів для користувачів різних вікових категорій.

За православним календарем цього дня також вшанувують пам’яті Преподобного Нестора-Літописця – послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія.

В читальному залі бібліотеки читачі мали можливість ознайомитись з книжковою виставкою «Сучасна література – дітям».

Для учнів молодших класів було проведено літературний альманах «Щира втіхо, рідна мово, краю отчого краса». Бібліотекар розповіла дітям про те, що рідна мова – це мова, що першою засвоюється дитиною і залишається зрозумілою на все життя. Рідною прийнято вважати мову нації, мову предків, яка пов’язує людину з її народом, з попередніми поколіннями, їхніми духовними надбаннями.

З учнями 6-Б класу Олександрівськго НВК КЗ «Олександрівське НВО №2» бібліотекарі та учитель української мови та літератури Любов Михайлівна Шевчук відвідали літературне кафе, де «посмакували» творами сучасної літератури для дітей.

А закінчилось свято зверненням бібліотекаря до присутніх:

«Ми живемо на чудовій, багатій, мальовничій землі – на нашій славній Україні. Тут жили наші прадіди, діди, тут живуть наші батьки, тут корінець роду українського, що сягає сивої давнини. І негоже, просто соромно бути поганими нащадками у таких великих і славних батьків.

Людині визначено Богом місце народження, країна, небо ; вона не може нічого того поміняти, як не може поміняти саму себе. А якщо щось із того призначеного їй, поміняє, то не на краще, бо чуже ніколи не буває кращим. І куди б ти не пішов – твоя Батьківщина, земля твоя, твоя мова, твій народ завжди будуть з тобою».

Олександрівська РДА

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF