---
Суспільство

Акція “Об’єднаймо Україну”

Акція “Об’єднаймо Україну”
У День прапора Голова Державної казначейської служби України Тетяна Слюз започаткувала акцію “Об’єднаймо Україну!”, яка полягає у створенні найдовшого прапору держави. Він складатиметься з стандартних прапорів, але з написами усіх населених пунктів України. На сьогоднішній день найбільшим прапором України, занесеним до Книги рекордів України, є так званий “Донецький прапор” розміром 30 на 45 метрів, який був розгорнутий у Донецьку 23 серпня 2007 року. Казначеї України взялися перевершити цей показник, започаткувавши акцію “Об'єднаймо Україну”.
В першу чергу Голова Державної казначейської служби України взяла прапор України з собою у робоче відрядження до територіальних органів Казначейства Донецької та Луганської областей, підконтрольних українській владі. Впродовж десяти днів прапор доповнювався новими прапорами України, де вишиті назви відповідних міст та районів Донбасу.

Далі прапор передавався від області до області, від району до району і доповнювався новими прапорами України та зшивався між собою.

За ідеєю Тетяни Слюз, цей унікальний прапор буде розгорнуто до Дня злуки України 21 січня 2018 року у м. Києві на мосту Патона.

27 жовтня прапор “Об’єднаймо Україну!” завітав і на Кіровоградську землю.

В рамках Всеукраїнської казначейської акції “Об’єднаймо Україну!” впродовж п’яти днів працівники територіальних органів Казначейства Кіровоградської області доповнювали прапор прапорами України з відповідними назвами районів Кіровоградщини. Казначеї всіх територіальних органів Казначейства Кіровоградщини доклали рук та художнього хисту до створення прапорів з символікою своїх регіонів аби достойно представити область у загальному полотнищі.

31 жовтня новий “живий символ” начальник Головного управління Державної казначейської служби України у Кіровоградській області Ігор Панасенко передав казначеям Черкаської області, на чолі начальником Головного управління Державної казначейської служби України у Черкаській області Сергієм Никопаненком.

olexrda.kr-admin.gov.ua
Акція “Об’єднаймо Україну”

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF