Знам’янський район
Суспільство

День українського козацтва в Знам'янській юнацькій бібліотеці

День українського козацтва в Знам'янській юнацькій бібліотеці
14 жовтня – особливий день, коли переплітаються релігійне та державне, народне та військове: День українського козацтва, Покрова Пресвятої Богородиці, День захисника України.
Напередодні свята Дня українського козацтва працівники міської юнацької бібліотеки разом з колективом викладачів дитячої музичної школи ім. МС. Лисенка підготували та провели для вихованців музичної школи та їх батьків патріотичну годину « Я – українець! Я – козак! Я – патріот своєї Батьківщини!».

Бібліотекар Бабіна О.М. ознайомила присутніх з історією розвитку українського козацтва, розповіла про героїчні подвиги героїв-козаків Дмитра Вишневецького (Байду), Івана Сірка,Северина Наливайка та інших.

Окрасою заходу були музичні номери у виконанні вихованців музичної школи :ТерпакаОлександра (баян), Козішкурт Софії та Нечипоренко Аліни (фортеп’яно), Почхуа Єгора (акордеон), Руденко Лізи (гітара), вокального ансамблю «Домісолька» та вокального квартету викладачів музичної школи ,лауреатів Всеукраїнського фестивалю – конкурсу «Калиновий спів» у складі: Малініної Д.О., Тихонюк О.В., Потапчук Л.Я., Коваленко Є.В. та слайди з історії Запорозької Січі.

Історія України – це тисячолітня історія українського народу. І не знати її, не шанувати її, просто неможливо. Бо тоді ми втратимо своє ім’я – український народ. Тож українському роду – нема переводу!

zn-rada.gov.ua

"ВК" у PDF