Знам’янський район
Суспільство

Співоче «Джерело» у Знам’янці

Співоче «Джерело» у Знам’янці
1 жовтня в усьому світі відзначають Міжнародний день музики. Цього дня проводять безліч різноманітних заходів: це і концерти симфонічних оркестрів, і збірні виступи зірок естради, і виставки музичних інструментів, і творчі вечори та зустрічі зі знаменитими композиторами, музикантами, музикознавцями.
Енергетика і потужність народного аматорського колективу «Джерело» локомотивного депо Знам’янка б’є зі сцени струменями професіоналізму і любові до співу. Акомпаніатор «Джерела» — Станіслав Коновалов, художній керівник — Валентина Половко, керівник — Віта Кулик. Саме з Вітою Анатоліївною ми й говорили про колектив, його здобутки і цінності.

— Я родом зі Знам’янки, — розповідає Віта Кулик, — та вже 20 років живу в Олександрії, де працюю викладачем вокалу в училищі культури. Й уже 20 років працюю з колективом «Джерело». Не можу навіть уявити, що я полишу колектив, тому двічі на тиждень приїжджаю з Олександрії у Знам’янку на репетиції.

У нас вокальні чоловіча та жіноча групи, квартети, дуети, солісти — увесь спектр хорового мистецтва, діти теж виступають. Та що там! У нас цілі співочі династії у колективі: Надія Олефіренко та її сини Володимир і Сергій, Ольга і Павло Флоренцеви та їх син Віталій.

Збираємося на заняття лише в обідню перерву у конференц-залі. За годину встигаємо усе! Хоча у нас є маленький секретик: долати відстань нам допомагає Інтернет, яким послуговуємося для проведення репетицій. Якщо людина хоче — для неї ніщо не може стати перешкодою. Доказ цього — наші перемоги. Окремо хочу подякувати керівництву підприємства: начальнику депо Олександру Брикову і голові профкому Володимиру Хохлову, які постійно нас підтримують і певною мірою спонукають до роботи, адже ми завжди забезпечені апаратурою, костюмами. А найголовніше — їхнє ставлення до наших занять. Це велика рідкість, коли керівники розуміють тебе — важко відпускати на кожне свято працівників з одного підприємства, але вони йдуть на це. А наш колектив складається з 37 учасників, це і ті, хто працює (машиністи, помічники машиністів, бухгалтери, прибиральники, інженери, слюсарі), і ті, хто на заслуженому відпочинку.

У репертуарі пісні, які подобаються людям: і народні, і сучасні. Колектив «Джерело» брав участь у «Калиновому співі» (м.Кропивницький), «Єврофесті» (м.Полтава), Сорочинських ярмарках, ну і, звісно, у фестивалях та конкурсах працівників залізничного транспорту — це Харків, Одеса, Київ. Щороку після приїзду з конкурсів колектив додає у свою скарбничку перемог як мінімум одне призове місце, у тому числі і Гран-прі. Визнання своєї майстерності отримували у Полтаві та Олександрії, Жовтих Водах та Одесі, Харкові та Кропивницькому.
Традиція «Джерела» — разом святкувати його день народження у вересні. І ніяк інакше, як виступом на сцені. За приємним збігом обставин поряд маємо ще 2 свята — Міжнародний день музики і Міжнародний день людей похилого віку. Тому цього року 28 вересня у концертній залі нашого депо відзначати усі названі мною свята зібралися працівники та керівництво депо, прийшли ветерани підприємства, завітав і міський голова Сергій Філіпенко. Було по-родинному затишно і тепло. Наступного року ми відзначатимемо 30-річчя колективу — підготовку вже розпочали!

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF