Олександрівський район
Суспільство

Табір «Розумівка — Холодний Яр. Повстанські стежки Чорного Ворона»

Табір «Розумівка — Холодний Яр. Повстанські стежки Чорного Ворона»
22 вересня поблизу села Розумівка Олександрівського району стартував Всеукраїнський табір «Розумівка — Холодний Яр. Повстанські стежки Чорного Ворона», організований за ініціативою Міністерства молоді та спорту України та Кіровоградської облдержадміністрації.
Табір розташувався в історичному місці — у лісовому урочищі на околиці села Розумівка, де знаходиться могила отамана Чорного Ворона — Миколи Скляра і його побратимів. У часи української революції в урочищі під час бою із більшовиками полягли близько трьохсот повстанців. Згодом ці події лягли в основу історико-документального роману Юрія Горліса-Горського «Холодний Яр».

У наметовому містечку розмістилися понад 60 дітей із Кіровоградщини та інших областей.

Військово-патріотичні заходи на базі табору тривали чотири дні, протягом яких з учасниками проводили навчання військові 3-го окремого полку спецпризначення, а також волонтери, спортивні інструктори, представники центру первинної медико-санітарної допомоги і обласного центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді та інші фахівці.

Заняття проводилися у спеціально обладнаних зонах табору: психологічної підготовки, тактико-спеціальної підготовки групи в розвідці, у туристично-спортивній смузі перешкод.

Також учасники побували на екскурсіях в історичних місцях, переглянули згаданий вже фільм «Холодний Яр», а увечері усі збиралися на тематичні гутірки, як то «Слово-зброя масового ураження» чи «Микола Скляр — борець за незалежність України».
Така насичена програма не лише дала знання про героїчні сторінки минулого України, а й згуртувала дітей.

Тетяна Юганова
За матеріалами офіційного веб-сайту Кіровоградської ОДА та
Мінмолодьспорту
Табір «Розумівка — Холодний Яр. Повстанські стежки Чорного Ворона»

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF