Світловодський район
Суспільство

Пізнаємо,навчаємось, втілюємо

Пізнаємо,навчаємось, втілюємо
У вересні відбувся семінар для працівників районних бібліотек, метою якого було підвищення професійної компетентності фахівців в напрямку «Туризм і краєзнавство», який відбувся на території Павлівської сільської ради в зеленій садибі «Зимівник Павлюка» .
Організатором заходу виступила директор районної бібліотеки Похілова Юлія Олександрівна . Бібліотекарі розпочали свій туристичний маршрут з культурно-просвітницького центру «Дніпро Світ», де ознайомилися з черговою мистецькою виставкою мальованих картин «Вересень вражає». На виставці представлені творчі роботи майстрів як міста так і району: Цуканова Ю., Сіромахи А.,Коваленко О., Середенко В., Чепурної Н., Крячко Н., Виноградової А. та Андрущенко В.

Семінар розпочався екскурсією по зеленій садибі. Присутні отримали інформацію про українську хату 19 століття, про речі, що там знаходяться. З цікавістю та захоплююче роздивлялися предмети побуту того часу, які на сьогодні є раритетами та музейними експонатами. Але попереду на них чекала несподіванка, захоплююча мандрівка рідним Краєм – гра квест-практикум. За умовами квесту, щоб вибратися з хати необхідно було знайти «ключ», який заховався у запитаннях, пов’язаних з нашим рідним краєм та його видатними людьми.

Бібліотекарі були розділені на дві групи по п’ять осіб. Кожна з учасниць отримала по одному запитанню, працювали в окремих кімнатах, (а їх у хаті три). « Ключем» виявилося місто Новогеоргіївськ, яке склалося з їхніх правильних відповідей і допомогло їм вибратися з давньої української хати. Всі отримали максимум позитиву та гарного настрою, як завжди перемогла дружба. Учасниками були: ведуча заходу провідний бібліотекар Тетяна Швець, Світлана Джулай (с.Федірки), Надія Скринько (с. В.Скельова), Віта Гарбуз (с.Захарівка), Марина Леоненко (с. Павлівка), Марія Склярова ( с. В.Андрусівка), Ольга Челнакова (с.Микільське), Наталія Карпова (с. Золотарівка) та працівники районної бібліотеки.

Особлива подяка Марині Леоненко,бібліотекарю з Павлівки за смачні страви якими вона пригостила всіх присутніх .

Юлія Похилова
Пізнаємо,навчаємось, втілюємо
Пізнаємо,навчаємось, втілюємо
Пізнаємо,навчаємось, втілюємо
Пізнаємо,навчаємось, втілюємо

"ВК" у PDF