Онуфріївський район
Суспільство

Першого вересня до Онуфріївської школи вступили 47 першокласників

Першого вересня до Онуфріївської школи вступили 47 першокласників
Перше вересня в Онуфріївці відзначилося першим осіннім дощем, тому урочистості, які традиційно проходять на головному стадіоні району, були перенесені до актового залу районного Будинку культури. Школярі, батьки, педагогічний колектив зібралися в фойє Онуфріївської школи, а потім під звуки духового оркестру, прикрившись від дощу парасольками святковою колоною відправилися до місця проведення свята.
Але навіть холодна та дощова погода не зіпсували свято - глядацький зал, який розрахований на 450 місць не зміг вмістити всіх бажаючих, люди стояли понад стінами, а невелика частина дивилася на свято з фойє. Перші ряди глядацького залу були зарезервовані для першокласників та випускників школи, які по закінченню цього навчального року поринуть у доросле життя.

В цьому році до дружньої учнівської сім’ї вливається відразу два перших класи: 1-А в складі 23 учнів, першою вчителькою у них буде досвідчений педагог Басенко Любов Григорівна і 1-Б у складі 24 учнів і першою вчителькою у цього класу буде молодий, але вмілий педагог Верба Наталія Володимирівна. А всього за парти Онуфріївської школи сяде 456 учнів.

Ведучі тепло привітали присутніх зі святом першого вересня і запросили на сцену головних учасників. Святковою колоною вишикувалися майбутні випускники і першокласники з синіми та жовтими повітряними кульками в руках. Під звуки Гімну кульки злетіли в повітря. До мікрофону запросили директора Онуфріївської школи Світлану Рощенко та почесних гостей свята: заступника голови Онуфріївської районної державної адміністрації Ігоря Дудніка, керівника районного відділу освіти Олену Самородченко, заступника голови селищної ради Валентину Філатову.

Світлана Анатоліївна поздоровила школярів з початком навчального року, та подякувала батькам за допомогу в ремонті класів. Відмітила, що саме в ці дні учні нашої школи разом з вчителем Миколою Курилом відстоюють честь нашого району та області на змаганнях в місті Одеса і показують дуже гарні результати.

Від імені районної адміністрації поздоровив присутніх Ігор Валерійович: «Щиро вітаю з Днем знань, справжнім всенародним святом мудрості, доброти та людяності. Бажаю всім школярам на цьому шляху підкорити нові вершини знань, зустріти добрих і надійних друзів та досягти омріяної мети. Найщиріші слова подяки вчителям, які щедро діляться своїми знаннями, плекають справжніх патріотів нашої держави».

Після поздоровлень Ігор Дуднік і Олена Самородченко вручили грамоти кращим учням за зайняті призові місця на районних та обласних шкільних олімпіадах, та учням які приймають активну участь у художній самодіяльності.

По завершенню урочистої частини свята присутнім показали чудовий концерт, де було продемонстровано багато гарних номерів, але справжньої родзинкою був номер від першокласників. Завершилося свято звуками першого дзвоника. Класні керівники перших класів тримали вишитий рушник і проходячи під ним учні покинули сцену і відправилися до школи на перший в цьому навчальному році урок.
Першого вересня до Онуфріївської школи вступили 47 першокласників

"ВК" у PDF