Знам’янський район
Суспільство

В пам'ять Віктора Голого та Миколи Бутенка

В пам'ять Віктора Голого та Миколи Бутенка
На свій перший урок до районного краєзнавчого музею четвертого вересня завітали школярі, щоб вшанувати пам’ять своїх героїв-земляків Миколи Валерійовича Бутенка та Віктора Анатолійовича Голого. Саме у вересні ці сміливі хлопці мали б святкувати свій день народження, та, на жаль, їх немає серед нас, вони поклали свої голови, як їх прадіди-козаки, за Україну, за її волю та суверенітет.
Директор музею Оксана Лутай розповіла учням, що кінець серпня 2014 та лютий-березень 2015 років вписані в історію новітньої України чорними літерами, сльозами матерів, жінок, сестер. І час не заліковує рани, не зменшує біль втрат; він — невблаганний і безжальний.

28 серпня 2014 року, під час виходу з-під Дебальцево, загинув справжній патріот, наш колега, Голий Віктор Анатолійович. А у лютому 2015 року там поклав свою голову чудовий хлопець, дмитрівчанин Микола Валерійович Бутенко. Вони були справжнім взірцем любові до своєї Батьківщини, українського народу.

Учасники заходу мали можливість ознайомитися з постійно діючою виставкою «Ціною власного життя», де представлені особисті речі та документи наших земляків, що приймали участь у бойових діях на Сході України.

zn.kr-admin.gov.ua

"ВК" у PDF