Новгородківський район
Суспільство

Вона обрала свій шлях

Вона обрала свій шлях
Життєвий шлях Ірини Небеленчук не є легким, проте вона і не шукала легких стежин. Її життєве кредо — слова давньокитайського мислителя Конфуція: «Гідна людина не йде слідами інших людей, вона обирає свій шлях».
Ірина Небеленчук народилася у Новгородці. Вищу освіту здобула в Кіровоградському педагогічному інституті імені О.С.Пушкіна. Працювала в школах України та Росії. На сьогодні вона — кандидат педагогічних наук, автор посібників і матеріалів з української та зарубіжної літератури.

Господь обдарував її надзвичайним талантом — писати вірші: поетичними рядками кричати і плакати від щастя, сміятися і мріяти. Її твори читаються на одному диханні, вони заворожують своїми образами і змістом. Вона вміє співчувати покаліченим і зруйнованиі доям українців, болю і горю від неоголошеної війни.

Поетеса постійно знаходиться у творчому пошуку. Її поезії друкувалися в місцевій газеті «Новгородківські вісті», журналах «Українська література в загальноосвітній школі», «Всесвітня література в середніх навчальних закладах України». Ірина Олександрівна — автор поетичних збірок «Мелодія душі моєї», «Крила надії», «Осенние мотивы», «Пори року», «Берег любові». Найближчим часом побачить світ шоста збірка її поезій «Життя, поділене навпіл…». Війна розділила життя навпіл: мирне існування — світлий бік людського буття; інший — сповнений горя, сліз і втрат, неймовірний біль за скалічену долю українського народу.

Ірина Небеленчук є учасником Всеукраїнських літературно-мистецьких проектів, фестивалів, проектів-конкурсів, зокрема «Народжені вільними» (2016) (опублікування та презентація поетичних творів про події в Україні 2013-2017 років), «Наша мова калинова» (2016) (опублікування та презентація поетичних творів про мову, країну, батьків, рідний край), «Огні горять» (2017) (опублікування та презентація поетичних творів, присвячених Тарасу Григоровичу Шевченку), «Серце Європи» (2017) (опублікування та презентація поетичних творів про рідний край, рідне місто чи селище, Україну), Всеукраїнського народного мистецько-історичного фестивалю поезії та пісні «Українські передзвони» (2017, м.Київ), Всеукраїнського літературно-мистецького фестивалю «Театр слова» (2017, м.Київ).
У травні 2017 року Ірина стала переможцем Міжнародного проекту-конкурсу «Тарас Шевченко єднає народи» (2017) у номінації «Мій Шевченко» в категорії «Шевченко літературний» (поетичні твори про Т. Шевченка, зокрема вірш «Якби зустрілися…», звернення до Кобзаря з огляду на події сучасності), отримавши диплом І ступеня.

Вітаємо з перемогою дивовижну поетесу, світлу і чарівну жінку Ірину Олександрівну Небеленчук. Творчої наснаги вам, шановна, на довгі щасливі роки життя!

"ВК" у PDF