Знам’янський район
Суспільство

Знам’янську окружну дорогу буде відремонтовано!

Знам’янську окружну дорогу буде відремонтовано!
Головнне, що на цю надзвичайно важливу дорогу для мешканців Знам’янки і всіх автомобілістів, які вимушені рухатися через центр міста у напрямку Знам’янка — Луганськ — Ізварино, знайшлися гроші — 97,9 мільйони гривень! Довготривалий їх пошук успішно завершився завдяки наполегливості народного депутата України Олеся Довгого у роботі з Кабінетом Міністрів України.
Як часто трапляється у нашій державі, розбитий вщент об’їзний автошлях за межами міста Знам’янка не ремонтували з 2011 року. Почали ремонтувати у 2015 році, не закінчили, у 2016 році не встигли освоїти виділені кошти, бо вони надійшли занадто пізно, та й зима прийшла несподівано. Тож шматок дороги державного значення М-04 Знам’янка — Луганськ — Ізварино — це не дорога, а напрямок вже майже з десяток років. Усіх автомобілістів поставили перед вибором — або ж «повзіть» по цьому напрямку, або ж їдьте через центр міста. Зрозуміло, що увесь вантажний транспорт, порушуючи правила дорожнього руху, подався через центр і дуже швидко розбив дорогу місцевого значення.

Міська влада стала сама шукати кошти на ремонт об’їзної дороги, щоб врятувати її залишки і повернути центральну вулицю знам’янчанам. Звернулися з листом до представника у Верховній Раді Олеся Довгого. Народний депутат у свою чергу — до Кабінету Міністрів з вимогою вжити заходи щодо вирішення питання фінансування об’єкту. У відповідь на звернення до Кабміну Олесь Довгий отримав листа від Міністерства інфраструктури України з у якому, зокрема, було написано: «…Згідно з проектом Програми, за рахунок залишку кредитних коштів, залучених Облавтодором у попередні роки, передбачається профінансувати завершення робіт з будівництва дороги в обхід м.Зам’янка на суму 86,5 млн грн». Це листування тривало увесь 2016 рік. І ось у 2017 — нарешті сталося. Після перерахунку кошторисної вартості робіт на ремонт дороги довжиною 6,4 км виділено 95 млн грн, з них 90% коштів дала держава, 10% — місцевий бюджет.

Наприкінці липня відбувся тендер на виконання ремонту ділянки дороги від 3 до 6,4 км на суму 52,148 млн грн, який виграла компанія «Ростдорстрой». Минулого тижня будівельні роботи розпочалися. Тендерні процедури на ще одну ділянку дороги від 0 до 3 км тривають.
Знам’янську окружну дорогу буде відремонтовано!
Знам’янську окружну дорогу буде відремонтовано!
Знам’янську окружну дорогу буде відремонтовано!
Знам’янську окружну дорогу буде відремонтовано!

"ВК" у PDF