---
Суспільство

Кіровоградщина серед областей-лідерів за показниками створення опорних шкіл

Про це повідомив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час селекторної наради з питань підготовки до нового навчального року. Нарада відбулася за участі Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич та очільників областей у режимі он-лайн. Кіровоградщину представляли перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко та голова облради Олександр Чорноіваненко.
На сьогодні в Україні налічується вже понад 380 опорних шкіл. На Кіровоградщині створено 67 таких шкіл та 180 їхніх філій. За цим показником наша область разом із Львівською та Житомирською очолюють загальнодержавний рейтинг. Структуру навчальних закладів змінено в усіх районах Кіровоградщини, окрім Бобринецького та Онуфріївського.

Лілія Гриневич під час селекторної наради відзначила нашу область серед кращих і за результатами створення умов для першокласників, які візьмуть участь у пілотному проекті Міністерства освіти і науки України "Новий державний стандарт початкової освіти":
- Хочу подякувати очільникам Волинської, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Сумської, Тернопільської, Рівненської, Черкаської, Чернівецької та Одеської областей, що змогли на 100% виконати усі необхідні приготування до старту пілоту нового стандарту, - зазначила Міністр.

Проект передбачає зміни підходів до навчання і виховання. У ньому буде задіяно 100 шкіл України – по 4 з кожного регіону. Спеціально підготовлені вчителі, які брали участь у тренінгах, займатимуться з першокласниками за принципами дослідно-експериментальної діяльності. Для того, щоб реалізувати такий підхід, школи повинні придбати відповідне обладнання в експериментальні класи (згідно переліку Міністерства). На Кіровоградщині з 1 вересня цього року в рамках проекту розпочнуть навчання по 2 перших класи із КЗ "НВО №25 "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, природничо-математичний ліцей, центр позашкільного виховання "Ліра" міста Кропивницького, спеціалізована загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №7 міста Світловодська, загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів №15 міста Олександрії та КЗ "Навчально - виховний комплекс "Гімназія - загальноосвітня школа І - ІІІ ступенів №1" Бобринецької ОТГ.

www.kr-admin.gov.ua

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF