Онуфріївський район
Суспільство

Екскурсія та відпочинок для учасників АТО та їх сімей

Екскурсія та відпочинок для учасників АТО та їх сімей
Велику роботу проводить Онуфріївська районна державна адміністрація та районний центр соціальних служб сім’ї, дітей та молоді для учасників АТО та членів їх сімей. Вже другий рік поспіль для них проводиться екскурсія в най мальовничих місцях нашого району та за його межами.
Головною метаю даних заходів, в першу чергу, організатори бачать неформальне спілкування учасників АТО, їх родин, об’єднання інтересів, адаптація та зняття соціальної напруги, культурний відпочинок. Під час відпочинку присутні мають можливість отримати необхідну консультацію від спеціалістів, поспілкуватися з керівниками району поділитися з ними своїми проблемами та хвилюваннями.

В липні минулого року було проведено відпочинок для сімей 25 учасників АТО на туристичній базі «Енергетик», яка розташована на березі Дніпра біля села Деріївка, а вже в жовтні, за ініціативи голови Онуфріївської райдержадміністрації Сергія Самородченко була організована та проведена виїзна екскурсія на катері по Дніпру з відвіданням міста Кременчук, та автобусною екскурсією до села Келеберда.

В цьому році, 22 липня, гостей запросили на базу «Енергетик», краса якої так сподобалася учасникам минулого року. Для перевезення з Онуфріївки до Деріївки було надано два автобуси. У відведених місцях розвели два вогнища, на одному готували юшку, а на другому традиційну козацьку кашу. Поки Олександр Шемет та Наталія Лабунець готували страви працівники центру дитячої та юнацької творчості провели розважальну програму. Вона розпочалася з цікавого квесту: учасників розподілили на п’ять команд, кожна використовуючи підказки повинна була пройти по маршруту і знайти захований предмет. Переможці отримали призи, а одна команда змогла знайти супер приз. Після закінчення квесту був проведений товариський матч з волейболу. Після невеличкої обідньої перерви розваги перенеслися на берег Дніпра, діти та дорослі купалися, було багато цікавих конкурсів.

По завершенню екскурсії перед присутніми виступив Сергій Самородченко. Сергій Миколайович подякував Воїнам АТО, які захищали Україну, а вони подякували організаторам за чудовий відпочинок.

Відпочинок завершився, але організатори запевнили присутніх, що такі заходи стануть традиційними і будуть проводиться щорічно.
Екскурсія та відпочинок для учасників АТО та їх сімей
Екскурсія та відпочинок для учасників АТО та їх сімей

"ВК" у PDF