Онуфріївський район
Суспільство

В області триває Декада профорієнтації «Від мрії до професії»

В області триває Декада профорієнтації «Від мрії до професії»
У рамках Декади профорієнтації «Від мрії до професії» центрами зайнятості області проводяться різноманітні заходи.
Вони спрямовані на підвищення обізнаності молоді у сфері зайнятості населення; знайомство з реаліями сучасного ринку праці, його потребами й особливостями, а також надання допомоги молоді у виборі майбутньої професії. А тим, хто вже має професію - розширити спектр пошуку роботи, змінити своє уявлення про прийнятну роботу та ін.

Для учнів Староосотського навчально-виховного комплексу Олександрівським районним центром зайнятості проведено профорієнтаційну вікторину «У світі професій», метою якої було в ігровій формі формувати професійне самовизначення і становлення особистості; заохочення молоді до отримання професій, актуальних на ринку праці та ознайомлення учнів з ситуацією на ринку праці, правилами та помилками під час вибору професії; формування мотивації до вибору актуальних на ринку праці професій.

Учні Онуфріївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів стали учасниками уроку «Реальне трудове життя», під час якого школярі крок за кроком, опрацьовуючи формулу професійного вибору, визначали тип своєї майбутньої професії. Така форма уроку цікава тим, що кожен учень мав змогу оцінити свої інтереси, здібності, індивідуальні особливості, співставити їх з потребами ринку праці та замислитися про власні професійні перспективи. Також школярі дізналися про типові помилки, які трапляються під час вибору професії, та отримали поради щодо їх уникнення.

Велику зацікавленість учнів випускних класів Новгородківського навчально-вихованого комплексу викликало комп'ютерне експрес-тестування, де за допомогою профконсультанта діти могли отримати індивідуальні консультації щодо професійного визначення, різноманітну інформацію про професії, пройти психологічне тестування з подальшими рекомендаціями. Тестування задовольнило дітей своїми результатами і показало, що майже всі вони на правильному шляху до вибору професійної долі.

"ВК" у PDF