Олександрівський район
Суспільство

Вирішуємо проблеми учасників АТО спільними зусиллями

Вирішуємо проблеми учасників АТО спільними зусиллями
З метою інтеграції демобілізованих військовослужбовців та учасників антитерористичної операції у суспільство, реінтеграції в систему реальних трудових відносин службою зайнятості проводиться широка інформаційно-роз’яснювальна робота, у т.ч. шляхом проведення різноманітних заходів.
Так, нещодавно у приміщенні Олександрівського районного центру зайнятості для демобілізованих військовослужбовців та учасників антитерористичної операції пройшов День інформації. Змістовими елементами заходу стали різнопланові інформаційно-консультаційні заходи, у тому числі й семінари, зокрема із загальних питань зайнятості населення та стану ринку праці, з техніки пошуку роботи, з орієнтації на громадські та інші роботи тимчасового характеру.

У рамках вищевказаних семінарів фахівці районного центру зайнятості інформували учасників семінару про стан місцевого ринку праці та перспективи його розвитку, умови призначення й виплати допомоги по безробіттю тощо. Увагу присутніх акцентували й на спектрі соціальних послуг, які служба зайнятості надає зазначеній категорії клієнтів, на нововведеннях щодо додаткових гарантій при працевлаштуванні учасників АТО та поінформовано присутніх про можливість безкоштовного навчання англійській мові завдяки соціальному проекту «Лінгва Скілз».

Військовий комісар Олексій Сергеєв докладно розповів шукачам роботи про порядок відбору громадян України на військову службу за контрактом та в резерв Збройних Сил України, до навчальних частин та інших військових формувань на посади рядового, сержантського та офіцерського складу. Ознайомив з основними вимогами до посад та пільгами і гарантіями для військовослужбовців, поінформував і про переваги грошового, медичного, житлового та пенсійного забезпечення. У ході дискусії, яка виникла під час обговорення даного питання, учасники семінару мали змогу поставити свої запитання, цікавилися, в яких частинах буде проходити служба, які військові спеціальності в пріоритеті. О. Сергеєв досить доступно та аргументовано надав вичерпні відповіді на всі запитання та контактні дані для звернення бажаючих проходити військову службу за контрактом.

Цього ж дня 5 осіб отримали направлення на працевлаштування за професіями слюсар з ремонту сільськогосподарської техніки та устаткування, тракторист, а одна особа виявила бажання заключити контракт на проходження служби в Збройних Силах України.

Загалом з початку року на обліку в районному центрі зайнятості перебувало 57 осіб учасників АТО, з них 13 вже працевлаштовані. Цих показників вдалося досягти завдяки тісній співпраці фахівців районного центру зайнятості з роботодавцями, серед яких СТОВ «АФ «Ясенівська», ТОВ «Розумівський урожай», ТДВ «Фундукліївське ХПП», ФГ «Москаленко» та ін.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF