Знам’янський район
Суспільство

Рятувальники привітали школярів Знам’янської школи-інтернату

Рятувальники привітали школярів Знам’янської школи-інтернату
Акцією «Запобігти. Врятувати. Допомогти» рятувальники привітали школярів Знам’янської спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів з нагоди проведення Тижня знань безпеки життєдіяльності на тему : «Безпека у твоєму житті».
З початком року рятувальники продовжують проведення акцій «Запобігти. Врятувати. Допомогти» у закладах освіти м.Знам’янки та Знам’янського району.

Одна з таких акцій відбулася 11 квітня на території Знам’янської спеціальної школи-інтернату. Розпочинаючи акцію, рятувальники привітали школярів з Тижнем знань безпеки життєдіяльності та побажали успіхів у навчанні. Під час заходу школярам нагадали правила безпечного поводження у різних надзвичайних ситуаціях, саме на це була спрямована насичена програма акції. Тож черговий караул 18 ДПРЧ м. Знам’янки продемонстрував юним глядачам гасіння умовної пожежі та надавання допомоги потерпілому, який опинився в осередку пожежі, можливості аварійно-рятувальної техніки і обладнання.

Рятувальники привітали школярів Знам’янської школи-інтернату

Під час конкурсів хлопці і дівчата змогли відчути себе справжніми рятувальниками, примірявши бойовий одяг та протигази. Розповіли дітям і як поводитися у випадку пожежі або виявлення небезпечних предметів. Свої знання школярі теж активнодемонстрували, тому за участь у конкурсах отримали подарунки та застережні листівки.

Варто зазначити, це була не перша зустріч школярів з рятувальниками. Працівники Знам’янського МРВ Управління ДСНС в області часті гості у навчальних закладах, оскільки, крім виконання безпосередніх обов’язків з порятунку людей та ліквідації надзвичайних подій, багато уваги приділяють профілактиці та запобіганню нещасних випадків, у першу чергу, з вини та за участю дітей.

"ВК" у PDF