Знам’янський район
Суспільство

Інтелектуальна гра Що? Де? Коли? "Пам’яті Героїв Знам’янщини"

Інтелектуальна гра Що? Де? Коли? "Пам’яті Героїв Знам’янщини"
У прагненні підтримати наших відважних воїнів єднаються і дорослі і діти. І саме це можна було побачити у залі Знам'янського Центру дитячої та юнацької творчості, де відбувався дуже цікавий та незвичний захід, а саме інтелектуальна гра Що? Де? Коли?, присвячена «Пам’яті Героїв Знам’янщини».
Можна подумати, що тут незвичайного, адже ця гра знайома кожному жителю нашої країни? Але родзинкою гри було те, що вперше зустрічалися між собою дві збірні команди. Одна була сформована зі школярів усіх загальноосвітніх навчальних закладів міста, а інша… з учасників АТО.

Розпочався захід зі вступного слова міського голови Сергія Філіпенка. «Я радий вітати Вас на такому заході, де зустрілися учнівська молодь нашого міста із воїнами, які брали участь у АТО. Сьгодні, ви своїм прикладом показали, що не тільки словами можна любити свою Батьківщину, але і вчинками доводити це. Я радий, що саме воїни АТО звернулися до мене з ініціативою – започаткувати у нашому місті інтелектуальну гру Що? Де? Коли?, присвячену «Пам’яті Героїв Знам’янщини». Адже саме їм, Героям, ми можемо з вами радіти сонцю, чистому небу, вчитися, працювати. Також дякую вам, молоде покоління, за те, що виявили бажання підтримати та втілити таку чудову ідею в життя нашого міста., - підкреслив у своєму виступі очільник міста.

Інтелектуальна гра Що? Де? Коли? "Пам’яті Героїв Знам’янщини"

Наступним слово взяв виконуючий обов’язки голови міської Спілки ветеранів АТО Микола Нікітін, який зазначив, що Спілка ветеранів АТО звернулася до міської влади з проханням започаткувати в нашому місті інтелектуальну гру Що? Де? Коли?, присвячену «Пам’яті Героїв Знам’янщини» не просто так! А для того, щоб ця інтелектуальна гра стала щорічною, тим самим нагадуючи всім, про величний подвиг загиблих Героїв Знам’янчан.

Хвилиною мовчання всі присутні вшанували пам’ять знам’янчан загиблих у зоні АТО.

Зі словами відповіддю від молоді міста виступила Лілія Зосімова, яка подякувала захисникам за мирне небо над головою, за можливість жити повноцінним життям не знаючи жахіття війни. «Дорогі, наші солдати, захисники, ваші подвиги вселяють у нас віру в краще майбутнє. Ми дуже хочемо, щоб в ці хвилини хоч на хвильку вас залишили спогади війни.», - саме такими словами ведучі заходу Крістіна та Віталій Зайченко розпочали інтелектуальну гру «Що? Де? Коли?», присвячену Пам’яті Героїв Знам’янщини».

Інтелектуальна гра Що? Де? Коли? "Пам’яті Героїв Знам’янщини"

Першою за ігровий стіл була запрошена збірна команда школярів міста (капітан Артем Шевчук). Гра команди до останнього раунду тримала в напрузі всіх присутніх, але у підсумку, школярі все ж таки виграли у глядачів з рахунком 6:5.

Наступною за ігровий стіл була запрошена збірна команда учасників АТО (капітан Сєргєєв Олексій). І хоч початок гри виявився не дуже позитивним, команда згуртувалася і показала просто шалену гру, вигравши з рахунком 6:4.

Інтелектуальна гра Що? Де? Коли? "Пам’яті Героїв Знам’янщини"

У результаті обидві команди змогли здолати глядачів але по правилам дуелі, загальним переможцем ставала та команда, яка обіграла глядачів з кращим рахунком.

Так, у підсумку переможцем першої дуелі інтелектуальної гри «Що? Де? Коли?», присвяченої «Пам’яті Героїв Знам’янщини» стала збірна команда АТО, яка і отримала від міського голови Сергія Філіпенка пам’ятну статуетку, символ гри – Сову..

Інтелектуальна гра Що? Де? Коли? "Пам’яті Героїв Знам’янщини"

Крім того, Сергієм Івановичем були визначені кращі гравці з числа обох команд учасниць. Ними стали: Артем Шевчук і Сєргєєв Олексій.

Слід відмітити і чудові музикальні паузи під час гри, які були підготовлені вихованцями Центру дитячої та юнацької творчості (дир. Г.Подвиженко).

Крім того, як глядачі, так і самі учасники відмітили, що подібні ігри не тільки розвивають логічне мислення та обізнаність, але ще й надихають до подальшого саморозвитку.

"ВК" у PDF