Світловодський район
Суспільство

У Світловодську пройшов ярмарок вакансій

У Світловодську пройшов ярмарок вакансій
Пошук нових шляхів та методів роботи щодо стабілізації стану ринку праці, задоволення потреб роботодавців у вирішенні кадрових питань та надання можливості безробітним вирішити питання щодо працевлаштування – основна мета проведення ярмарку вакансій, що відбувся у Світловодському міськрайонному центрі.
Серед учасників: Власівський пансіонат для ветеранів війни та праці з геріатричним відділенням, СП ТОВ «Світловодськпобут», Світловодський районний центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, ТОВ «Магазин «Смачний світ», ПАТ «Світловодський завод «Спецзалізобетон», СП ТОВ «Плайтех», ТОВ «ТД «Королівський Смак і КО», Завод Буддеталь ТОВ «Об'єднання Дніпроенергобудпром» та понад 30 незайнятих трудовою діяльністю громадян.

Представники роботодавців пропонували учасникам заходу чимало вакансій: бухгалтера, начальника відділу, керівника гуртка, оператора комп'ютерного набору, водія автотранспортних засобів, продавця непродовольчих товарів, електромонтера з ремонту та обслуговування електроустаткування, токаря, верстатника спеціальних деревообробних верстатів та інші.

З претендентами на заявлені вакансії були проведені індивідуальні співбесіди з метою визначення їхніх професійних якостей. Серед вимог роботодавців: фахова компетентність, здатність до професійного розвитку, володіння сучасними інформаційно-комунікаційними технологіями, комунікабельність, відповідальність, енергійність, вимогливість до себе, вміння працювати в команді. Крім того, шукачів роботи зацікавлювали умовами праці та відпочинку, соціальними пільгами і гарантували достойний рівень заробітної плати.

За оперативними даними, результатом проведення заходу стало те, що чотири особи отримали направлення на працевлаштування, 8 осіб були запрошені представниками роботодавців відвідати установи для ознайомлення з роботою безпосередньо на робочому місці та остаточно визначитися щодо працевлаштування.

Крім того, всі присутні отримали інформацію про реальний стан ринку праці району та його потреби в професійному розрізі, про послуги, які надає центр зайнятості, професії, які актуальні на ринку праці району та регіону.

Тож, служба зайнятості допомагає безробітним віднайти потрібного роботодавця, а значить – і робоче місце, а роботодавцям – кваліфіковану робочу силу для свого підприємства.

"ВК" у PDF