Олександрівський район
Суспільство

Чемпіон випробував 240-річну гирю

Чемпіон випробував  240-річну гирю
Олександрівський районний краєзнавчий музей відвідав неодноразовий чемпіон і призер світових, європейських та всеукраїнських першостей з гирьового спорту Микола Марфула.
Відомий спортсмен показав працівникам закладу свої міжнародні нагороди та потренувався з гирею, виготовленою ще в 1777 році (на фото). Ця гиря важить два пуди (32 кілограми) і є найдавнішим (!) спортивним снарядом, що зберігся на Кіровоградщині. Микола Марфула зазначив, що сучасні гирі більш зручні для спортсменів, хоча й мають таку саму вагу.

А ще спортсмен передав до музею камені, зібрані ним на берегах Атлантичного океану в Португалії, на берегах Тихого океану в американській Каліфорнії та біля Егейського моря в Греції. «Перебуваючи на міжнародних змаганнях в цих країнах, — розповів Микола Марфула, — я думав про рідний край і вирішив, що наші діти, якщо й не мають можливості мандрувати світом, то повинні хоч доторкнутись до каменів, омитих водами далеких морів та океанів». Предмети, подаровані чемпіоном, будуть розміщені у природничому відділі музею.

Досягнуто домовленості, що Микола Марфула у нинішньому році проведе у стінах музею зустріч з жителями району і більш детально розповість про свій життєвий і спортивний шлях, дасть майстер-клас з гирьового спорту.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF