Новгородківський район
Суспільство

Щедра Масляна прийшла!

Щедра Масляна прийшла!
З метою відродження традицій української культури, обрядів, звичаїв, розвитку самодіяльної творчості, залучення до участі в народних святах широких верств населення, особливо дітей, молоді, 24 лютого в Новгородківському районному будинку культури святкували Масляну. Фахівцями РБК підготовлено та проведено обрядове дійство «Щедра Масляна прийшла».
На початку театралізованого свята всіх присутніх привітав голова районної ради Олександр Горбенко, який побажав всім гарного настрою, бадьорого духу, мирного неба та найшвидшого приходу весни.

Працівниками та аматорами районного будинку культури і вихованцями хореографічного класу дитячої школи мистецтв було організовано цікаву, насичену хороводами розважальну програму. У яскравих українських костюмах, під фольклорну музику, з веселим настроєм та запальними піснями і танцями запрошували до святкування всіх присутніх.

Щедра Масляна прийшла!

Директором музею історії району проведено майстер-клас з виготовлення весняних пташок. Працівники центральної районної бібліотеки та районної бібліотеки для дітей розповсюджували тематичну друковану продукцію та частували гостей гарячим чаєм і млинцями, адже млинці є необхідним атрибутом свята, мають ритуальне значення - круглі, рум’яні, гарячі, вони являють собою символ сонця.

Щедра Масляна прийшла!

Будемо сподіватись, що зима такими проводами задоволена і повернеться тільки через рік. Ну а зараз – насолоджуймося тим, як прокидається від сну природа, і на вулиці стає зелено і тепло.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF