Олександрівський район
Суспільство

Година цікавих повідомлень «Вона обрала собі горде ім’я – Українка»

Година цікавих повідомлень «Вона обрала собі горде ім’я – Українка»
Такими звучними словами розпочалась година цікавих повідомлень для учнів 3-а класу (кл. кер. Ткаченко Л.А.) НВО №2 проведена Олександрівською районною бібліотекою для дітей спільно з шкільним бібліотекарем, у рамках святкування ювілею Лесі Українки.
Діти мали можливість познайомитися з цікавими фактами життя і творчості класика української літератури. За своє недовге 42 – річне життя Леся Українка створила безсмертні перлини в усіх жанрах літератури – від витонченої лірики до казкового світу феєрій і дитячої літератури.

Першим помітив і оцінив величезний талант Лесі Українки Іван Франко, сказавши, що від часу Шевченкового "Заповіту" Україна не чула такого сильного, гарячого та поетичного слова . Це була людина виняткової мужності і принциповості, духовної краси і мистецького обдарування.

Учні відчули легкий сум, коли звучала лірична поезія Лесі Українки, відповідали на запитання вікторини, прослухали пісні, які покладені на вірші поетеси: «Як дитиною бувало…», «Місяць яснесенький». Нині ми з повним правом можемо говорити про Лесю Українку, як про нашу сучасницю, бо її полум'яні твори завжди будуть живлющим джерелом духовної наснаги для нових і нових поколінь.

"ВК" у PDF