Онуфріївський район
Суспільство / Благодійність

Даруємо тепло своїх сердець

Даруємо тепло своїх сердець
Кожна пора року приваблива по-своєму. Коли надходить осінь, то усім людям, звичайно, хочеться, щоб осінні дні були погожими і теплими. Так і осінь свого життя кожен із нас прагне провести у теплі родинного затишку, оточений піклуванням рідних і близьких.
На схилі літ і здоров’я слабшає, і побутові негаразди тиснуть сильніше, тому дбайливе, уважне ставлення до літніх людей, які пройшли довгу і важку дорогу життя, є на сьогодні важливим напрямком соціальної політики та моральним обов’язком кожного, хто представляє владу на різних рівнях.

Турбота про людей похилого віку, особливо самотніх, один із пріорітетних напрямків роботи територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Онуфріївського району. 36 соціальних робітників у населених пунктах району надають соціальні послуги 380 підопічним, які стоять на обліку у відділенні соціальної допомоги вдома. Щодня гостинно відкриваються двері територіального центру для пенсіонерів, які можуть тут отримати послуги перукаря, швачки, взуттьовика, замовити для своїх потреб „соціальне таксі”, діє пункт прокату технічних засобів реабілітації, працює зал з лікувальної фізкультури та реабілітації. Вже п’ятий рік на базі територіального центру діє Університет третього віку, де на двох факультетах (культурно-художньому та медицини і валеології) навчаються 40 людей поважного віку. Про роботу працівників територіального центру свідчать листи вдячності та записи в книзі подяк від самих підопічних та від їхніх дітей і внуків.

Старість – не радість, ніхто її не чекає. Як часто пенсіонери залишаються у чотирьох стінах зі своїми проблемами, хворобами, переживаннями. Працівники територіального центру часто відвідують своїх підопічних, особливу увагу приділяють одиноким, інвалідам, ветеранам війни та праці. Вже стало традицією в територіальному центрі привітання пенсіонерів-ювілярів (90, 95, 100 і більше років), які стоять на обліку у відділенні соціальної допомоги вдома, з їхнім життєвим святом. Скільки тепла і вдячності світиться в очах пенсіонерів за виявлену до них чуйність і турботу!

Нещодавно працівники Онуфріївського територіального центру на чолі з директором Данилів Наталією Олександрівною відвідали жительку с. Василівки Берун Антоніну Григорівну – чудову людину, гарну господиню, вірну дружину, ласкаву матусю, бабусю і прабабусю, привітали її з 90-літнім ювілеєм та вручили подарунки. Антоніна Григорівна, її донька Катерина, соціальний працівник Павлюк Оксана Миколаївна (до речі, підопічна її теж називає донькою), радо зустріли гостей. Розчулена увагою, ювілярка у щирій розмові розповіла гостям про своє не зовсім легке життя, яке вилилося у своєрідну пісню-сповідь (Антоніна Григорівна донині має чудовий голос). Пенсіонерка була безмежно вдячна за увагу, виявлену до неї.

Даруємо тепло своїх сердець

В Біблії, наймудрішій книзі на землі, говориться про те, що від нашого ставлення до батьків і матерів, до людей взагалі безпосередньо залежить наша власна тривалість життя на цій землі, а зневагою до проблем літніх людей ми сіємо свої власні майбутні проблеми. Працівники Онуфріївського територіального центру постійно дарують підопічним тепло своїх сердець, намагаються обігріти їхню старість, оточити піклуванням та любов’ю, надати допомогу всім, хто її потребує.

"ВК" у PDF