Світловодський район
Суспільство

Рятувальники Кіровоградщини — кращі в Україні

Рятувальники Кіровоградщини — кращі в Україні
21 лютого в залі міського Палацу культури зібрався майже весь особовий склад Світловодського міськрайонного відділу Управління ДСНС України в Кіровоградській області з метою підбиття підсумків у сфері цивільного захисту за 2016 рік. Як було озвучено на зібранні, у минулому році Кіровоградщина посіла перше місце у цій сфері, а Світловодський міськрайонний відділ увійшов у четвірку кращих по області.
З високими досягненнями та вагомими показниками привітали представників поважної професії голова Світловодської райдержадміністрації Сергій Твердовський, голова районної ради Роман Домбровський, перший заступник міського голови Олена Балюк.

Рятувальники Кіровоградщини — кращі в Україні

Керівники районної та міської влади подякували команді професіоналів — рятівникам — за їх важливу плідну працю, попередження виникнення надзвичайних ситуацій, вчасне реагування та ліквідацію наслідків надзвичайних подій. За високий професіоналізм, сумлінне виконання службових обов’язків, вагомий особистий внесок у справу цивільного захисту населення, мужні і рішучі дії, виявлені під час виконання поставлених завдань,

Рятувальники Кіровоградщини — кращі в Україні

Рятувальники Кіровоградщини — кращі в Україні

Почесні грамоти та грамоти (а від районної влади деякі службовці отримали ще й матеріальне заохочення) вручили: Дмитру Сопільняку, Дмитру Волинському, Андрію Дубику, Володимиру Дементію, Сергію Марковському, Сергію Богданову, Івану Осадчому, Віктору Кузнєцову, Юрію Спіріну.

Рятувальники Кіровоградщини — кращі в Україні

Перед присутніми виступив закріплений за Світловодським МРВ підполковник служби цивільного захисту Олександр Шпильовий, який зупинився на заходах, що вживалися протягом року з метою захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

Він констатував: завдяки злагодженим діям усіх пожежно-рятувальних підрозділів області, на Кіровоградщині не допущено переростання надзвичайних подій до рівня надзвичайних ситуацій, як наслідок — відзначається зменшення кількості загиблих та матеріальних збитків. Упродовж минулого року підпорядкованими підрозділами забезпечено реагування на 6 надзвичайних ситуацій та на 3287 надзвичайних подій. Під час їх ліквідації врятовано 35 осіб та матеріальних цінностей на суму майже 12 млн грн., наголосив О. Шпильовий, дякуючи за роботу присутнім у залі працівникам служби цивільного захисту, а владі — за співпрацю та підтримку.

Рятувальники Кіровоградщини — кращі в Україні

У своєму виступі начальник Світловодського міськрайонного відділу правління ДСНС України у Кіровоградській Володимир Дементій також озвучив певні показники: протягом минулого року підрозділом забезпечено реагування на 133 надзвичайні події, з яких: 49 пожеж, 4 випадки необережного поводження на воді та 80 подій іншого характеру. Під час їх ліквідації особовим складом підрозділу врятовано матеріальних цінностей на суму майже 800 тис. грн. У зв’язку зі снігопадами та заметілями цього року 17 ДПРЧ Управління ДСНС України в області 11 разів надавала допомогу з буксирування транспортних засобів.

Рятувальники Кіровоградщини — кращі в Україні

На завершення доповіді Володимир Дементій підсумував: завдання, покладені державою на підрозділ у 2016 році, в цілому виконані.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF