Олександрівський район
Суспільство

Допоки живе вкраїнська мова, живе наш народ святий

Допоки живе вкраїнська мова, живе наш народ святий
Найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це мова…Рідна українська мова! В ній мудрість і пам’ять тисячоліть. У ній щирість, радощі й печаль народу, його труд і піт, кров і сміх. Мова – це те, що об’єднує нас, береже історію народу, передає нащадкам неоціненні скарби минулого і сучасного.
До Дня рідної мови 21 лютого бібліотекар Журба Л.Ф. Розумівської сільської бібліотеки в партнерстві з директором Куценко С.В. Розумівського СБК провели свято мови «Мова хай живе, нехай серця нам гріє», а також підготувати літературний словник «Яка чудова українська мова!», листівки «Нація є тоді, коли є мова». Під час заходу присутні познайомилися зі скарбами української мови, з її величезними можливостями. Учні активно відповідали на запитання мовної вікторини «Найкращий знавець рідної мови», проявили кмітливість, під час мовної гри «Словограй», вікторини «З історії рідної мови», відгадували загадки про частини мови та позмагалися у конкурсі «Мовознайки», «Склади слово».

Наприкінці заходу пригадали геніальні слова Ліни Костенко: «Нації вмирають не від інфаркту, спочатку їм відбирають мову». Ведучі побажали українцям примножувати скарби рідної мови, яка єднає націю і створює їїіндивідуальне обличчя. Книжкові видання, представлені на виставці «Мово українська, гордосте моя!» в сільській бібліотеці дають змогу читачам поглянути на історію свого народу, збагнути роль рідної мови в утвердженні української державності.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF