Олександрівський район
Суспільство

Герої Небесної Сотні живуть у всенароднім серці

Герої Небесної Сотні живуть у всенароднім серці
Описати, а тим більше відчути глибину трагедії і болю, які впали невимовним тягарем на Україну, нині не під силу нікому. Гіркі події сьогодення не могли залишити байдужими і учнів 7 – 9 класів Бірківської філії НВО №2, до яких завітала сільський бібліотекар.
До Дня Героїв Небесної Сотні завідуюча Бірківською сільською бібліотекою Федоренко В.В. провела годину слави і пошани «Герої нашої доби». Вона нагадала присутнім про ті страшні дні боротьби. Щоб ми пам’ятали Героїв, щоб ми їх не зрадили… Аудиторію оповила тиша. Тиша, в якій відчувалися біль, смуток і скорбота. Тиша, що стала символічною хвилиною мовчання за подвиг героїв Небесної сотні.

Розповідь доповнили відео «Віктор Чміленко. Герої не вмирають». Всі присутні вшанували пам’ять Героя-земляка, який віддав своє життя за Незалежну Європейську Державу. Імена героїв-патріотів представлені на виставці «Їх назавжди закарбує історія», бо герої не вмирають, вони житимуть в нашій пам’яті вічно.

Українські Ангели загинули за правду, свободу, незалежність своєї держави, і ціною жертовності показали, що наш український дух є незламним, а народ – нескореним. Безумовно, жодного з нас події, що відбувалися впродовж декількох місяців, не залишили байдужими. Тяжкий шлях уже позаду, але емоції й спогади завжди житимуть у наших серцях. Ці події назавжди переписали сторінки історії України.

"ВК" у PDF