Онуфріївський район
Суспільство

Євген Омельченко — переможець обласної конференції заочних краєзнавчих експедицій

Євген Омельченко — переможець обласної конференції заочних краєзнавчих експедицій7 лютого на базі Кіровоградського обласного центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді відбулася п’ята обласна конференція переможців заочних краєзнавчих експедицій, під час якої юні краєзнавці з різних куточків Кіровоградщини презентували свої дослідження у чотирьох секціях: «Моя Батьківщина — Україна», «Мій рідний край», «Врятувати від забуття» та «Край, в якому я живу».
За її результатами, перемогу в секції «Моя Батьківщина — Україна» здобув учень 11 класу НВК «Павлиська ЗШ І-ІІІ ст. — ліцей ім. Василя Сухомлинського» Євген Омельченко. Школяр презентував на конференції свою наукову роботу «Історія деяких населених пунктів з кінця ХVІІ до початку ХХ століття», в якій представив узагальнені дослідження історії таких населених пунктів Онуфріївського району, як Браїлівка, Павлиш, Василівка та Байдакове.

Як зізнався Євген «Віснику Кіровоградщини», надихнуло його на проведення наукової дослідницької роботи саме на зазначену тематику, бажання дізнатися більше про Батьківщину його дідуся, Миколи Григоровича Торби, село Байдакове: «Вивчення історії Батьківщини мого дідуся, мами та дядька, села Байдакове, розрослося в більш масштабне дослідження сіл Онуфріївського району».

А допоміг Євгену Омельченку у його наукових дослідженнях Віталій Вікторович Постриган — учитель історії Павлиської школи, керівник гуртка «Кіровоградщина — мій рідний край», який хлопець відвідує вже не перший рік. Під керівництвом свого вчителя і наставника, Євген планує продовжити свою наукову дослідницьку діяльність: «У даній науковій роботі представлено історію лише чотирьох селищ Онуфріївщини, але є плани продовжити цю роботу, адже є над чим працювати, що досліджувати та куди рости».

Тож, побажаємо юному науковцю успіхів і нових перемог!

"ВК" у PDF