Знам’янський район
Суспільство

Нова професія - нова робота

Нова професія - нова робота
В сучасних умовах розвитку економіки, впровадження нових технологій виробництва виникає потреба в працівниках, які мають високий рівень відповідних професійних знань, умінь, здатні швидко набувати нових навичок, адаптуватися до технологічних і організаційних нововведень, працювати активно, зацікавлено, з новаторським підходом.
Служба зайнятості організовує професійне навчання безробітних відповідно до потреб ринку праці та замовлень роботодавців, тим самим сприяє підвищенню конкурентоспроможності вітчизняних кадрів та їх професійному самовдосконаленню, втілюючи принцип «навчатися протягом життя».

В результаті узгоджуються й потреби працедавця, й інтереси шукача роботи, що сприяє якнайшвидшому працевлаштуванню, закріпленню людини на робочому місті.

Варто зазначити, що немало громадян достатньо високо оцінюють можливість підвищення рівня професійного розвитку, своєї конкурентоспроможності на ринку праці. Ця обставина в деяких випадках відіграє вирішальну роль у прийнятті ними рішення стосовно працевлаштування в конкретній організації.

Наприклад, пан Олександр, маючи професією радіомеханіка з обслуговування та ремонту радіотелевізійної апаратури, залишився без роботи та звернувся до Знам'янського міськрайонного центру зайнятості по допомогу в працевлаштуванні. Оцінивши ситуацію, що склалася на місцевому ринку праці, вирішив оволодіти професією, що є на даний час актуальною.

Нині чоловік за сприяння центру зайнятості в Одеському центрі професійно-технічної освіти набуває професію електромонтажника з освітлення та освітлювальних мереж, після чого на нього чекає чимало роботи, адже Олександр буде працевлаштований у комбінат комунальних послуг.

«Тепер я з впевненістю можу стверджувати, що працівник, опановуючи нову професію або спеціальність шляхом засвоєння нових знань, умінь і навичок, навіть у випадку безробіття одержує додаткові можливості знайти нову роботу», - зазначив Олександр.

"ВК" у PDF