Онуфріївський район
Суспільство

Творчість поета-земляка

Творчість поета-земляка
Виконуючи Наказ директора Департаменту культури, туризму та культурної спадщини Кіровоградської обласної державної адміністрації Онуфріївська районна бібліотека провели з 26.01.по 02.01.2017 року тиждень поетичного читання «Мандри в пошуках України» з метою відзначення 120-ї річниці від дня народження Євгена Маланюка.
Відкрився тиждень презентацією книжкової виставки на тему: «Мандри в пошуку України» для читачів різних поколінь. 27. січня для старшокласників 10-А та 10-Б класів (класні керівники: Балабуха І. та Плахотний В.) Онуфріївської ЗШ 1-Ш ступенів проведена літературна подорож: «Не сперечатимусь: я син свого народу». Провели подорож , вікторину, відео файл « Євген Маланюк. Життєпис та творчість» по творчості поета працівники районної бібліотеки - Постриган І. та Ричко С.

Творчість поета-земляка

З цікавістю подорожували старшокласники по життєвому і творчому шляху поета з Новоархангельська, який 48 років провів у вимушеній еміграції. І всі ці роки мріяв, марив рідним краєм бажав повернення. Така ж тема літературної подорожі висвітлена для читачів бібліотеки старшого покоління. Провів її практикант Олександрійського вищого училища культури Биковський О. Співець Степової Еллади Євген Маланюк усе ж повернувся на Україну, про яку марив на чужині і вірним сином якої завжди був. Повернувся назвами вулиць і шкіл, повернувся пам’ятником,що височіє на центральній площі в Новоархангельську (Кіровоградська область), на його батьківщині, повернувся своїми творами, які дають нашим серцям і розуму непересічну естетичну насолоду, збагачуючи наші душі.

Творчість поета-земляка

Протягом тижня працівниками бібліотеки створені аудіо файли з найкраще продекламованих віршів Є.Маланюка. Участь у створені аудіо файлів взяли Ричко С., Биковський О., Довга Оксана та Голобородько Віта.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF