Новгородківський район
Суспільство

Лише у цьому році стажуванням охоплено 64 новгородця

Лише у цьому році стажуванням охоплено 64 новгородця
Сучасний темп розвитку суспільства та ринку праці вимагає до претендентів на вільні вакансії дві основні вимоги – наявність високої професійної кваліфікації, досвіду та вимагає впровадження активних форм повернення безробітних громадян до праці, серед яких одне із чільних місць належить професійній підготовці, перепідготовці та підвищенню кваліфікації.

Для задоволення потреб роботодавців та підготовки фахівців з урахуванням особливостей діяльності підприємств службою зайнятості пропонується організація індивідуального навчання безробітних безпосередньо на виробництві та стажування на робочих місцях, що поточного року проводиться у співпраці з ПАФ «МЮННТ», СТОВ «Інгулокам'янське», ПП «Грант», ТДВ «Неоальянс», ПП «Гарант» за професіями тракториста-машиніста сільськогосподарського виробництва, слюсаря з ремонту сільськогосподарської техніки, вагаря, продавця продовольчих товарів. До такого виду навчання вже у цьому році залучено 64 шукачів роботи.

Після закінчення стажування всі будуть працевлаштовані. Слід зазначити, що дана форма підвищення кваліфікації є прийнятною як для безробітних, так і для роботодавців. Так, роботодавцям стажування дозволяє оцінити професійні якості майбутнього працівника, його вміння, здатність опановувати нові технології, а безробітному – ознайомитися з особливостями виробництва, умовами праці, адаптуватись в трудовому колективі, а набуті знання і вміння дають можливість закріпитися на робочому місці.

Таким чином, стажування - це реальний шанс для безробітного отримати оплачувану постійну роботу, а для роботодавця – працівника, який відповідає його вимогам.

"ВК" у PDF