---
Суспільство

В обласному центрі вшанували жертв Голокосту

В обласному центрі вшанували жертв Голокосту
Сьогодні, 27 січня, у Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту, в обласному центрі вшанували пам'ять євреїв та представників інших національних меншин Кіровоградщини, які загинули під час масових розстрілів у роки нацистської окупації. Мітинг-реквієм відбувся біля пам’ятного знаку "Євреям – жертвам нацизму" на території Великої хоральної синагоги, який споруджено на місці, звідки в 1941 році людей повели на масовий розстріл.
У мітингу-реквіємі взяв участь перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко, керівництво міськради, представники єврейських громад міста та громадських організацій національних меншин, учні та студенти.

Учасники поминального заходу поклали квіти до меморіального знаку, прочитали молитву "Поминальний Кадиш" та запалили символічну поминальну свічку. Пам'ять жертв Голокосту на Кіровоградщині вшанували хвилиною мовчання.

Звертаючись до учасників зібрання з короткою промовою, Сергій Коваленко наголосив, що Голокост, жертв якого сьогодні вшановує людство, є неймовірно страшним злочином, що має стати для всіх уроком на майбутнє.

Влада докладає й докладатиме максимум зусиль для того, щоб був громадський мир, спокійна суспільно-політична ситуація, – підкреслив посадовець. – Сьогодні ми приєднуємося до загальної печалі, вшановуємо пам'ять героїв-мучеників і цим заявляємо: такого в майбутньому не повинно повторитися.

"ВК" у PDF